O DOVADĂ că așa-zisele ”proteste” de la Chișinău sunt organizate de FSB-GRU: relațiile famigliei Șor cu familia lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Recent, Rusia i-a mai dat două televiziuni lui Șor


O DOVADĂ că așa-zisele ”proteste” de la Chișinău sunt organizate de FSB-GRU: relațiile famigliei Șor cu familia lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Recent, Rusia i-a mai dat două televiziuni lui Șor

Fiul deputatului fugar, pro-rusul Ilan Șor și fiica purtătorului de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, au fost surprinși într-o poză comună, realizată chiar de soția lui Peskov, Tatiana Navka. Potrivit Timpul.md, fotografia a fost postată de aceasta pe una dintre rețelele de socializare, la începutul anului școlar.

Ieri, Consiliul Audiovizualului a confirmat că două posturi controlate anterior de socialiști, „Accent TV” și „Primul în Moldova”, au trecut sub gestiunea unui alt administrator, după ce, acum câteva zile, presa de la Chișinău scria că noile televiziuni ar fi acum în mână lui Ilan Șor, infractorul fugar care se lăfăie în Israel, la căldură, cu banii publici furați din R.Moldova, în timp ce are nesimțirea să-i îndemne pe basarabeni să doarmă în corturi amplasate pe stradă.

Totodată, protestele regizate de partidul pe care îl conduce – în realitate, organizatorii sunt FSB-GRU – sunt folosite din ce în ce mai des de propagandiștii de la Moscova pentru a denigra actuala conducere a țării, dar și pentru a-i spăla imaginea lui Șor, transformându-l într-un nou „lider” pentru adepții partidelor pro-ruse.

Margarita Simonian, redactor-șef al portalului fascist Russia Today, scria acum câteva zile pe rețelele de socializare că Republica Moldova ar cere, țineți-vă bine, „schimbări întruchipate prin politicianul pro-rus Ilan Șor”.

Și vizitele la Moscova ale colegilor săi de partid sunt din ce în ce mai frecvente. Acum câteva săptămâni, un grup de deputați ai aceluiași partid, printre care Reghina Apsotolova și Petru Jardan, au trecut pragul Moscovei, „negociind” chestiuni de ordin social și economic pentru raionul Orhei, cum ar fi un preț preferențial la gaz pentru orheieni. Aceștia au purtat discuții cu președintele Comitetului pentru relații internaționale din Duma de Stat a Rusiei, Leonid Sluțkii, cel care a declarat anterior că regiunea transnistreană este „pământ rusesc”.

Devine tot mai clar că protestele organizate de pro-rusul Șor sunt o operațiune specială a Moscovei cu scopul destabilizării R. Moldova. De ce nu intervin SIS-ul, guvernul, președintele și alte autorități abilitate? Așa-zisele ”proteste” FSB-GRU reprezintă un atentat major la siguranța națională. A fi pro-Europa înseamnă a avea un stat de drept funcțional. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.