În contextul amenințării chineze, Taiwanul ia lecții de la Ucraina cu privire la consolidarea rețelelor de comunicații


În contextul amenințării chineze, Taiwanul ia lecții de la Ucraina cu privire la consolidarea rețelelor de comunicații

Taiwanul întreprinde demersuri pentru a asigura, în cazul izbucnirii unui război, neîntreruperea conectivității la internet, respectiv a serviciilor celulare. Ministrul taiwanez al Digitalizării, Audrey Tang, a declarat miercuri, 21 septembrie, că invazia rusească asupra Ucrainei a transmis un semnal clar către guvernarea de la Taipei privind necesitatea asigurării unor rețele rezistente de comunicații.

Știrile false s-au intensificat după izbucnirea războiului la scară largă al Rusiei contra Ucrainei, iar omenirea ar fi putut fi indusă în eroare dacă nu ar fi existat o rețea rezistentă de comunicații care să faciliteze propagarea adevărului referitor la ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă. Utilizarea sistemelor de sateliți pe orbită non-geostationary (NGSO) este, de asemenea, cheia pentru un lanț de comandă neîntrerupt, a spus aceasta într-un interviu acordat Mirror Media.

Comisia Națională de Comunicații din Taiwan a tras învățăminte din conflictul în curs din Ucraina și caută soluțiile ca în caz de război să ofere servicii continue de telefonie mobilă, demers ce are la bază un efort coordonat între companiile de telecomunicații. Acest lucru este inspirat de inițiativa de "roaming național" a Ucrainei, care permite utilizatorilor să treacă la rețeaua altor operatori de telefonie mobilă dacă furnizorul lor de servicii devine inoperabil, a subliniat Tang.

Un buget de 17,4 milioane de dolari americani a fost alocat pentru implementarea unui program de doi ani care stimulează comunicațiile și reziliența cibernetică în timpul situațiilor de urgență. S-au făcut eforturi pentru a consolida rețelele fixe și celulare, precum și transmisia cu microunde, iar publicul nu ar trebui să-și facă griji decât dacă "toate sistemele de cabluri submarine din Taiwan sunt întrerupte", a adăugat aceasta. (sursa: Taiwan News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.