Un consultant politic ridiculizează mobilizarea anunțată de Putin: "Războaiele nu se mai poartă ca pe vremea lui Petru cel Mare"


Un consultant politic ridiculizează mobilizarea anunțată de Putin: "Războaiele nu se mai poartă ca pe vremea lui Petru cel Mare"

Consultantul politic George Rîpă scoate în relief o serie de elemente-cheie privind dificultățile cu care se confruntă forțele rusești în războiul contra Ucrainei, iar în acest context atrage atenția că anunțul dictatorului de la Kremlin potrivit căruia va mobiliza 300 de mii de rezerviști pentru a-i trimite pe front este absurd, întrucât "războaiele nu se mai poartă ca pe vremea lui Petru cel Mare".

"Rusia a pierdut războiul informațional. Intelligence-ul occidental și cel ucrainean a dat clasă rușilor care se plimbă prin Ucraina cu hărți de hârtie în mână. Când deschid google maps vine drona. În timpul ăsta, ucrainenii au imagini și informații în timp real cu ajutorul sateliților și a avioanelor de recunoaștere.  

Rusia a pierdut războiul tehnologic. Deși au armament de zeci de ori mai mult decât ucrainenii, acesta se dovedește incapabil să facă față tehnologiei occidentale. Rușii lansează sute de bombe în speranța că își ating ținta. În timpul ăsta, ucrainenii folosesc cu succes sisteme tip Himars care lansează rachete ghidate prin GPS. Răspunsul Rusiei este să ia drone iraniene și armament sovietic vechi de 50 de ani de la prietenii din Coreea de Nord.  

Rușii au pierdut războiul la nivel moral. Ucrainenii sunt pe val, își apără țara, orașele, cimitirele. Militarii ruși se întreabă ce naiba caută acolo, ar fugi / dezerta dar dacă fac asta sunt împușcați de komisarii poporului în cap.  

Și în contextul ăsta Putin decide să mai trimită niște sute de mii de oameni la război. Întrebarea logică e ca să ce? Războaiele nu se mai poartă ca pe vremea lui Petru cel Mare.  

Putin reușește să-și distrugă țara cum nu a visat nici cel mai mare dușman al Federației Ruse", scrie George Rîpă pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.