Zelenski, interviu în presa germană: "Nu cred că Putin va folosi arme nucleare"


Zelenski, interviu în presa germană: "Nu cred că Putin va folosi arme nucleare"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri pentru un trust de presă german că nu consideră că Rusia va folosi arme nucleare. Dictatorul de la Kremlin, Vladimir Putin, precizase astăzi că Moscova va apela la toate mijloacele pentru a-și proteja teritoriul.

"Nu cred că va folosi aceste arme", a declarat Zelenski pentru postul de televiziune al ziarului german Bild, referindu-se la armele nucleare. 

"Nu cred că omenirea îi va permite să folosească aceste arme", a continuat acesta.  

Liderul ucrainean a avertizat că nu trebuie să cedăm în fața acestor amenințări lansate de Putin. 

"Mâine, Putin poate spune 'la fel ca în cazul Ucrainei, vrem o parte din Polonia, altfel vom folosi arme nucleare!'. Nu putem face aceste compromisuri!", a precizat Zelenski. 

Decizia președintelui rus de a ordona o mobilizare parțială vine pe fondul moralului scăzut al forțelor sale, a zis Zelenski. 

"El are nevoie de o armată de milioane... vede că o mare parte dintre trupele sale vin la noi, pur și simplu fug", a continuat acesta. 

Putin "vrea să înece Ucraina în sânge, inclusiv în sângele propriilor soldați", a mai spus Zelenski.

Putin a anunțat miercuri în mod oficial mobilizarea, asta în timp ce Ucraina continuă contraofensiva fulgerătoare și recuperează zone din teritoriu. 

Referendumurile de anexare care urmează să fie organizate în zonele ocupate de Rusia în Ucraina sunt "referendumuri false", a precizat Zelenski, adăugând că 90% dintre state nu le vor recunoaște. (sursa: Kyiv Post

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.