Guvernul britanic, avertizat de o comisie independentă că mulți englezi vor ajunge pe străzi din cauza crizei actuale dacă nu se iau măsuri imediat


  • ACP
  • Sep 21, 2022 18:35
  • 762
Guvernul britanic, avertizat de o comisie independentă că mulți englezi vor ajunge pe străzi din cauza crizei actuale dacă nu se iau măsuri imediat

În timp ce Guvernul britanic caută soluții pentru a ajuta persoanele și instituțiile care vor avea de suferit din cauza prețurilor crescute exploziv la energie, alimente și alte produse de baza, Comisia Kerslake pentru persoanele fără adăpost a avertizat că trebuie reintrodusă interdicția de evacuare în Anglia, pentru a se asigura că nimeni nu își pierde casa în condițiile crizei economice actuale.

Dacă nu se vor lua măsuri în aceasta direcție, cum a anunțat Scoția la începutul acestei luni că va face, Anglia ar putea ajunge la o criză "catastrofală" a persoanelor fără adăpost, mare parte provenind din rândurile chiriașilor vulnerabili, spun cei din Comisia Kerslake.

Raportul adresat Guvernului a cerut ca ajutoarele pentru cei vulnerabili să fie majorate imediat și nu în luna aprilie a anului viitor, așa cum era planificat, explicând că pentru societate costurile pentru lipsa prelungită de adăpost a englezilor "depășește cu mult costurile crescute ale prevenirii'.

Comisia a fost înființată pentru a valorifica experiența acumulată în timpul pandemiei în domeniul răspunsului de urgență în sănătatea publică și are în componență 36 de experți din sectoarele sănătății, locuințelor și persoanelor fără adăpost, conduși de fostul șef al Serviciului Civil, lordul Bob Kerslake.  

Lordul Kerslake a spus că răspunsurile guvernului la criza actuală a costului vieții "trebuie să fie la fel de urgente" ca în pandemie, în condițiile în care plafonul prețului energiei anunțat de prim-ministrul Liz Truss este binevenit, dar "nu suficient", mii de oameni confruntându-se cu "perspectiva foarte reală" de a-și pierde casele.

Directorul executiv interimar al Comisiei, Rebecca Sycamore, a explicat la rândul ei: "cu mai multe creșteri ale prețurilor și cu vremea mai rece, este foarte probabil că mulți nu se vor mai putea descurca și ar putea fi expuși unui risc real de a rămâne fără locuințe". (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.