Înalt oficial ucrainean: "Ungaria reprezintă un cal troian care vizează colapsul UE!". Ce plănuiește să facă Viktor Orban pentru a sprijini Rusia


Înalt oficial ucrainean: "Ungaria reprezintă un cal troian care vizează colapsul UE!". Ce plănuiește să facă Viktor Orban pentru a sprijini Rusia

Consilierul prezidențial ucrainean Mikhailo Podolyak a reacționat la promisiunea premierului ungar Viktor Orban de a milita pentru ridicarea sancțiunilor ce au fost impuse la nivel european împotriva Rusiei. Concret, Podolyak a menționat că Ungaria reprezintă un "cal troian" care urmărește prăbușirea Uniunii Europene în detrimentul contribuabililor europeni.

"Orban spune că va lupta pentru ridicarea sancțiunilor impuse împotriva Rusiei. Ungaria e calul troian care vizează prăbușirea UE în detrimentul contribuabililor europeni", a spus acesta.

Podolyak a adăugat că Orban urăște Ucraina și visează la o "pace rusească" în Europa. 

"Ar trebui ca UE să finanțeze aceste acte subversive?", a continuat Podolyak. 

În discursul pe care l-a susținut la o întâlnire cu ușile închise cu mai mulți membri ai Guvernului ungar și reprezentanți ai autorităților locale din satul Kotcse, Orban a spus că războiul din Ucraina ar putea dura până în 2030, iar până la acea vreme, în opinia sa, Uniunea Europeană se va prăbuși. Acesta a mai precizat că va încerca să împiedice UE în ceea ce privește prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei pentru încă șase luni. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.