Scandal în coaliția de guvernare după ce la Pitești a fost ridicat odiosul monument dedicat "eroilor Securității". Băcanu: "Domnule Ciolacu, la sediul din Kisseleff e totul bine? Ca succesor al unor deținuți politic, mă simt pur și simplu jignit!"


Scandal în coaliția de guvernare după ce la Pitești a fost ridicat odiosul monument dedicat "eroilor Securității". Băcanu: "Domnule Ciolacu, la sediul din Kisseleff e totul bine? Ca succesor al unor deținuți politic, mă simt pur și simplu jignit!"

În urmă cu câteva zile, istoricul Marius Oprea scotea în evidență, într-un articol publicat pe Mediafax, oroarea reprezentată de faptul că în Cimitirul Eroilor din Pitești a fost dezvelit un monument dedicat "eroilor Securității".

MAI MULTE DETALII: Monstruos: Un securist abonat la contracte cu statul a ridicat un monument dedicat ”eroilor Securității” în Cimitirul Eroilor din Pitești! Abjecția a fost amplasată cu largul concurs al Asociației ”Cultul Eroilor”, care se află sub controlul MApN

Astăzi s-au inflamat spiritele și în coaliția de guvernare pe această temă, deputatul PNL Cristian Băcanu, succesor al unor deținuți politic, luând la țintă PSD pentru girarea unui asemenea proiect odios care jignește victimele regimului comunist din România: "Trebuie spus că acest monument odios nu ar fi putut fi ridicat fără concursul autorităților locale. Un astfel de monument are nevoie de acordul administrației publice locale, condusă de PSD în Pitești și Argeș. De altfel, la eveniment a participat un consilier județean PSD, Nicolae Tudose (foto mai jos).  Domnule Ciolacu, trebuie să fiți garantul unei social-democrații moderne și euro-atlantică. La dumneavoastră în birou, se aude? La PSD central ajung veștile din teritoriu? Aveți de gând să faceți ceva? La sediul din Kisseleff e totul bine?".

Redăm postarea integrală a deputatului PNL: 

"Revoltător, scandalos și nedrept

A scăpat aproape neobservat un eveniment care mi-a întors stomacul pe dos: o troiță-monument, creată în memoria 'eroilor' fostei Securități, a fost dezvelită în această săptămână, tocmai la Cimitirul Eroilor din Pitești.  

Bunicul meu a fost 'norocos', a fost deținut politic la Iași. Mai puțin norocoși au fost străbunicul meu și unchiul meu care au stat închiși la Pitești, au fost torturați și au suferit traume de neînchipuit, așa cum s-a întâmplat cu mulți deținuți. Unchiul Ion îmi povestea când eram prin clasa a 12-a cum securiștii îl băteau cu piciorul unui scaun peste față și că, în timpul torturilor, mandibula îi era luxată de câteva ori. Iar asta se întâmpla săptămânal. Să-mi fie iertat atunci când spun că acest monument este o palmă dată victimelor comunismului. Ca succesor al unor deținuți politic, mă simt pur și simplu jignit.  

'Fenomenul Pitești' se studiază în cărțile de istorie și a devenit sinonim cu ororile regimului comunist. Troița ridicată în numele securiștilor și fostei Securități este o palmă dată tuturor celor au suferit din cauza odiosului regim.  

Trebuie spus că acest monument odios nu ar fi putut fi ridicat fără concursul autorităților locale. Un astfel de monument are nevoie de acordul administrației publice locale, condusă de PSD în Pitești și Argeș. De altfel, la eveniment a participat un consilier județean PSD, Nicolae Tudose (foto mai jos).  Domnule Ciolacu, trebuie să fiți garantul unei social-democrații moderne și euro-atlantică. La dumneavoastră în birou, se aude? La PSD central ajung veștile din teritoriu? Aveți de gând să faceți ceva? La sediul din Kisseleff e totul bine?  

Ce bătaie de joc de neconceput la adresa tuturor deținuților politici din temnițele comuniste!  Poza atașată postării reprezintă 'fișa' bunicului meu (foto mai jos), mărturie privind munca de scrib a unui securist. Cei care i-au completat 'fișa matricolă penală' și l-au torturat doar pentru că nu era comunist sunt cei care au primit cadou de la autoritățile din Pitești o troiță-monument! Revoltător!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.