Acuzații grave lansate de un avertizor de integritate: Pe statul de plată al Twitter figurează cel puțin un agent chinez!


Acuzații grave lansate de un avertizor de integritate: Pe statul de plată al Twitter figurează cel puțin un agent chinez!

Fostul șef al departamentului de securitate din cadrul Twitter a declarat marți în fața Congresului SUA că există "cel puțin un agent" al serviciului de informații al Chinei pe statul de plată al acestei companii de social media. Acesta a mai precizat că Twitter a permis cu bună știință Indiei să aibă agenți în cadrul companiei. Astfel, cele două națiuni ar fi avut acces la date sensibile despre utilizatori. 

Acestea sunt câteva dintre acuzațiile îngrijorătoare lansate la adresa Twitter de Peiter "Mudge" Zatko, un expert în securitate cibernetică și avertizor de integritate în cazul acestei companii. Zatko și-a expus acuzațiile în fața Comitetului Judiciar al Senatului SUA.

Acesta a mai menționat că, aproximativ cu o săptămână înainte de a fi concediat, i s-a transmis că "cel puțin un agent" chinez figura "pe statul de plată" al Twitter.

Zatko a fost șeful departamentului de securitate al Twitter până la începutul acestui an, atunci când a fost concediat. 

El le-a mai spus congresmenilor americani că platforma în cauză de social media dispune de o apărare cibernetică precară, ceea ce o face vulnerabilă și pune în pericol confidențialitatea utilizatorilor săi.

"Conducerea Twitter și-a ignorat inginerii", a spus acesta, parțial pentru că "stimulentele lor executive i-au determinat să acorde prioritate profitului, nu securității".

Într-un comunicat, Twitter a spus că procesul său de angajare este "independent de orice influență străină", iar accesul la date este gestionat printr-o serie de măsuri, inclusiv verificări ale antecedentelor, controale de acces, respectiv sisteme și procese de monitorizare și detectare. (sursa: Taipei Times)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.