Mai mulți participanți la un eveniment nupțial ce a avut loc localitatea Bakhchisarai, situată în Crimeea ocupată, au fost condamnați la zile de arest și zeci de mii de ruble amendă, pentru că și-au permis să dănțuiască pe muzică populară tradițională ucraineană, și nu pe melodiile de propagandă rusească.
În data de 10 septembrie, pe rețelele de socializare a apărut un videoclip în care melodia „Călin roșu de pe câmp” a fost cântată la o nuntă în Bakhchisarai. După numai 4 zile, pe 14 septembrie, deputatul ucrainean Oleksi Goncharenko a anunțat pe canalul său de Telegram că Tribunalul districtual Bakhchysaray, controlat de Rusia, i-a adus pe organizatorii și participanții la nuntă în fața justiției, condamnându-i administrativ pentru interpretarea melodiei pe care instanța rusă a numit-o „un cântec de luptă al naționaliști ucraineni”.
În urma sentinței, proprietarul restaurant din Bakhchisarai a primit 15 zile de arest, DJul și dansatorii care au fost identificați în imagini au fost condamnați la 10 zile de pușcărie, 5 zile de arest primind și soacra mare.
Soacra mică a ”scăpat” doar cu o amendă de 40.000 de ruble (aproximativ 24.000 de grivne), 50.000 de ruble primind, pe post de amendă, și soția proprietarului unității care a găzduit recepția.
De asemenea, proprietarul restaurantului a fost forțat să își ceară scuze în mod public autorităților de ocupație și să-și arate sprijinul pentru Vladimir Putin și pentru Serghei Valerievici Aksionov, politicianul rus care, în prezent, exercită atribuțiile de prim-ministru și șef de stat al Republicii Crimeea.
În luna august, un alt tribunal din Crimeea anexată de Rusia a condamnat un DJ local la 10 zile de închisoare pentru că a difuzat un videoclip al unui cântec al rapperului ucrainean Iarmak.
Tribunalul districtual Lenin din Crimeea a declarat pe 15 august că un cetățean rus din orașul Șciolkine a fost condamnat la 10 zile de închisoare pentru că a difuzat într-o cafenea locală clipul melodiei „Câmpul sălbatic”, despre care a spus că conține „simbolurile naziste ale regimentului Azov, interzis în Rusia”.
Bărbatul care a fost identificat ca DJ în cafenea a recunoscut că un client i-a cerut să pună videoclipul în cauză. Anterior, presa locală a prezentat un videoclip în care un bărbat care s-a prezentat ca fiind Dmitri Gent a declarat că el a cerut clipul. O altă înregistrare video realizată de mass-media l-a arătat pe DJ, care s-a identificat drept Iuri Radionov, spunând că nu a văzut niciodată videoclipul și că nu avea nicio idee despre conținutul acestuia înainte de a-l pune la cererea clientului.
Astfel de abuzuri sunt frecvente în Crimeea ocupată din 2014, anul alipirii cu forța la Federația Rusă.