VIDEO Rareș Bogdan, discurs ferm în plenul PE: "România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen!"


VIDEO Rareș Bogdan, discurs ferm în plenul PE: "România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen!"

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, lider al delegației eurodeputaților români din grupul PPE, a susținut miercuri un discurs în plenul Parlamentului European, în prezența șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe parcursul căruia a reliefat că "România cere ce i se cuvine" și anume aderarea la Schengen. 

Eurodeputatul PPE a scos în evidență în acest context aportul pe care-l aduce România în contextul actualelor crize pe care le traversează atât Europa, dar și întreaga lume. Nu în cele din urmă, acesta a avertizat că există riscul ca mișcările politice extremiste să crească electoral în România în cazul în care țării noastre nu i se permite aderarea la Spațiul Schengen. 

Redăm discursul eurodeputatului PNL: 

"Excelențele voastre, vin în fața Dumneavoastră ca reprezentant al uneia dintre țările cele mai atașate valorilor si familiei europene.

Din solidaritate și spirit european real, România i-a ajutat pe ucrainenii și sirienii fugiți de război.

În numele solidarității, camioanele și trenurile încărcate cu grâne din Ucraina ce urmează să ajungă în țările vestice traversează România zilnic, iar în sens invers traversează camioanele și trenurile cu ajutoare pentru poporul ucrainean.

În numele solidarității, România înțelege și acceptă ca țările care au energie mai multă să reducă din consum și să dea și celor care au mai puțină.

În numele solidarității, dar și al dreptului său, România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen. După 11 ani nedrepți de așteptare! 

Care este starea reală a Uniunii Europene? Cu state care stau în lojă și state care stau la ușă?

România îndeplinește toate condițiile, și-a securizat frontierele pe banii ei, și nu cu companii românești. Unde e solidaritatea?

Există riscul ca în România să crească numărul populiștilor și extremiștilor exact din acest motiv.

Riscă cineva ca, peste 18 luni, jumătate dintre eurodeputați să fie eurosceptici?

Cine vrea ca încă un popor european să renunțe la a crede în solidaritate? Ale cui interese le servesc aceia?

Poporul Român nu solicită favoruri, ci un statut demn și legitim într-o Europă la a cărei stabilitate și continuitate contribuie în fiecare zi. Vrem dreptate pentru România! Vrem în Schengen! Este dreptul nostru legitim!

Vă mulțumesc!".

Vedeți video: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.