”S-au terminat banii de la Simion?”: Nicu Covaci, ironizat în spațiul public după ce a anunțat premiera filmului „PHOENIX – Povestea"


”S-au terminat banii de la Simion?”: Nicu Covaci, ironizat în spațiul public după ce a anunțat premiera filmului „PHOENIX – Povestea"

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, în același timp singurul nume prin care Phoenixul de azi mai are ceva în comun cu trupa intrată în legenda muzicii românești, s-a făcut de râs în fața fanilor și a urmăritorilor contului său de Facebook, după ultima postare prin care încearcă să stârnească interesul publicului pentru un eveniment cinematografic biografic.

Nicu Covaci a anunțat premiera filmului care ”spune povestea trupei, așa cum am trăit-o cu toții și transpune cinematografic, la aniversarea a 60 de ani, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix”, invitând fanii să participe, cu mic, cu mare, dar nu chiar ca la nunta lui George Simion, ci în limita locurilor disponibile.

”Dragii noștri, vă invităm la premiera de gală a filmului „PHOENIX - Povestea", ce va avea loc la Sala Palatului din Bucuresti, în data de 16 octombrie 2022, cu participarea extraordinară a membrilor fondatori Nicu Covaci și Mony Bordeianu, precum și a lui Mircea Baniciu alături de alți membri ai formulei consacrate”, a anunțat Nicu Covaci pe Facebook, precizând că ”biletele sunt limitate”.

Din păcate pentru memoria fenomenului Phoenix, reacția publicului a fost una dincolo de orice așteptări, în sensul că marea majoritate a comentariilor l-au ironizat pur și simplu pe Nicu Covaci, după episodul care a scandalizat opinia publică națională, și anume participarea la nunta de propagandă a liderului AUR, George Simion.

”Lasă, că vine Simion!”, ”Simioane, Simioane, marș la concert”, ”Ar trebui redenumit filmul. ,,Phoenix-povestea de hAUR”. Ți-ai dezamagit fanii maestre, greu vom ierta”, ”Măciuca lui Covaci”, ”Filmul include și secvențe de la Măciuca?”, ”S-a pornit de cu zori un zvon / Că-n poiana lui Simion...”, ”Jozsi vine? Țăndărică vine? Atunci, care Phoenix?”, ”Lasă, lasă, lasă lasă...”, ”Să vină măciucarii, hauriștii, pe noi ne- ai pierdut”, ”Tovarase Nicu Covaci! AI DEVENIT SI TU UN CAMELEON RUSOFIL!!! SA CANTI LA NUNTA UNUI LEGIONAR FASCIST.... RUSINE SA-TI FIE.... AI IMBATRINIT SI TE-AI STRICAT LA CAP!!!!”, ”Bilete? Nu v-au ajuns banii (pardon Rublele) de la boschetarul fascist George Simion? Ca formatie ati pierdut respectul multor persoane. Numele Phoenix nu poate fi asociat cu analfabetii functionali AUR, din pacate domnule Covaci ați ajuns exact de ce ați fugit in trecut, în umbra marelui URSS”, ”Canta in deschidere, Simion??”, ”Vin tot ăia 10.000?”, ”S-au terminat banii de la extremiști?”, sunt doar câteva dintre ironiile cu care publicul a răspuns invitației adresate de Nicu Covaci.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.