VIDEO Rareș Bogdan: "Putin a reușit să distrugă mitul Armatei Roșii! A devenit un fel de păcălici la nivel global!"


VIDEO Rareș Bogdan: "Putin a reușit să distrugă mitul Armatei Roșii! A devenit un fel de păcălici la nivel global!"

La aproape 7 luni de la începerea războiului la scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan consideră că dictatorul de la Kremlin, Vladimir Putin, nu a reușit decât să distrugă mitul Armatei Roșii și să demonstreze că "a devenit un fel de păcălici la nivel global". 

Rareș Bogdan a subliniat totodată aportul adus securității europene, dar nu numai, de lupta eroică dusă de ucraineni împotriva trupelor rusești, acesta precizând că în cazul în care Putin ar fi reușit o cucerire facilă a Ucrainei, atunci ar fi avut noi idei "dintre cele mai năstrușnice".

"Dacă acum 6 luni aș fi venit la dvs. în emisiune, înainte de începerea conflictului sau imediat după, aș fi spus 'Domne, armata lui Putin...'. Dacă Putin a reușit să facă ceva, a reușit să distrugă mitul Armatei Roșii. Noi am trăit 80 de ani cu mitul Armatei Roșii și cu puterea și invincibilitatea mașinii de război ruse. Niște ridicoli! Ei se dovedesc a fi niște ridicol în fața concentrării de armament și de tehnologie, de evoluție tehnologică pe care au avut-o Israelul, Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Germania și care merg oficial în sprijinul Ucrainei. Gândiți-vă că ei nici măcar strategie nu au. Ce a reușit să facă Putin: și-a anulat mitul unui conducător inteligent. Putin a devenit un fel de păcălici la nivel global, care își ține armatele în sărăcie, care din cauza corupției nici măcar nu a reușit să-și coordoneze bine aprovizionările și se dovedește că și marea lor universitate militară de la Leningrad este o glumă raportat la ceea ce există în Marea Britanie, SUA sau Israel cu privire la pregătirea strategică. Blitzkrieg? Păi ei au crezut că îl au pe Guderian? Să fim serioși! Șeful armatei ruse, Gerasimov, nu are nicio legătură, poate o fi văzut vreun film cu Guderian. Guderian, cu toate păcatele lui, a reușit un blitzkrieg real în Polonia. A fost un blitzkrieg pe care l-au antrenat 8 ani. Rușii au zis că frag un blitzkrieg în Kiev. Asta e de un ridicol absolut! Iar ucrainenii, sigur, ajutați de Occident, ajutați de o coaliție puternică, dar luptând direct ei, au reușit să se dovedească a fi o mare națiune. Acum lumea spune 'domne, dar istoria...'. Da, e o istorie complicată în relația cu România și Polonia, dar ei reușesc să facă și să asigure un blocaj, un zid de netrecut în fața unui Putin care dacă cucerea facil Ucraina, avea idei dintre cele mai năstrușnice. Putin și-a pus rușii în genunchi. Eu mă mir că mai sunt unii prin media sau prin spațiul public românesc care încă spun 'da domne, dar nu au arătat încă...'. Ce s-arate, domne?! Sunt absolut ridicoli!", a afirmat Rareș Bogdan sâmbătă, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Vedeți video de la 35:00:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.