FOTO. Așa-zisul ”Forum economic” al lui Ivan Ceban e un bâlci al rusofililor și al penalilor! Primarul Chișinăului folosește ilegitim o fotografie a scriitoarei americane Susan Horowitz pentru a ”americaniza” lucrătura FSB-GRU. Câți bani publici toacă Ivan Ceban?


FOTO. Așa-zisul ”Forum economic” al lui Ivan Ceban e un bâlci al rusofililor și al penalilor! Primarul Chișinăului folosește ilegitim o fotografie a scriitoarei americane Susan Horowitz pentru a ”americaniza” lucrătura FSB-GRU. Câți bani publici toacă Ivan Ceban?

Primarul rusofil al Chișinăului – l-am numit pe Ivan Ceban – se remarcă din nou prin organizarea unui bâlci propagandistic. Ne referim la evenimentul pompos intitulat ”Forumul economic Chișinău 2022”, care se desfășoară în perioada 30 septembrie-1 octombrie și care, departe de a rezolva vreo problemă, oricare, a orașului, adună în spațiu festiv o grămadă de rusofili și de personaje certate cu legea. 

Ivan Ceban dă dovadă din nou de o totală lipsă de transparență, neprecizând care sunt sursele de finanțare ale bâlciului. Cel mai probabil toacă bani publici pentru a-și face propagandă deșănțată. Instituțiile îndrituite ar trebui să desfășoare o serie de controale. 

Deși e vorba de o gașcă rusofilă subversivă care organizează un așa-zis forum, adică o clacă propagandistică pe bani publici, Ceban are obrăznicia să folosească imaginea scriitoarei americane Susan Horowitz Cain, autoarea volumului ”Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking”

Mai exact, edilul își prezintă ”forumul” cu o fotografie a scriitoarei (detalii AICI) realizată în 2012, care o înfățișează pe Susan Horowitz vorbind pe scenă, ca și cum ea ar urma să vorbească la Chișinău alături de Ivan Ceban și de ceilalți rusofili. E modul în care Ceban împachetează ”americănește” un eveniment rusofil de care, cel mai probabil, serviciile secrete de informații ale Kremlinului nu sunt deloc străine. Amintim că atât Dodon cât și Ceban au fost consiliați de ”strategii” trimiși de la Moscova, existând poze cu Ivan Ceban în imediata proximitate a agenților FSB-GRU. 

(Sursa foto: Alex Buretz / Facebook)

Basarabeanul Alex Buretz taxează, pe Facebook, manevrele lui Ceban: 

”Vanea Ceban strikes again. De astă dată cu un forum.

În imaginea de fundal este Susan Cain pe scena TED2012 cu discursul ‹The power of introverts›. Nu, Susan nu se regăsește printre speakeri, probabil nici nu știe că fotografia ei e folosită.

În schimb uitați-vă ce listă de speakeri avem!

– Ion Ceban, bineînțeles;

– Fadei Nagacevchi;

– Ion Gârlea, director Autosalibritate care gestionează Necropola;

– Ion Ștefăniță, demis de la Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor;

– Svetlana Dogotaru, arhitect șef al orașului, acuzată că a permis construcții în centrul istoric;

ș.a.

Nu e clar cine sunt sponsorii:

forum.chisinau.md”.

Amintim că același Ceban (românofob notoriu) e trimis la cerșit de bani și imagine în România, aflându-se în contact cu o serie de primari mioritici. Averizăm din nou că instituțiile abilitate ar trebui să-i ia la întrebări pe acești politruci care îl susțin pe omul Rusiei. De asemenea, avertizăm că Ivan Ceban (principalul pion politic al Moscovei de la Chișinău) ar trebui interzis pe teritoriul României, la fel ca agentul FSB-ist Iurie Roșca.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.