Alexandru Radu, vicepreședinte al singurului partid conservator din Parlament, ne referim la Alternativa Dreaptă, critică proiectul de lege inițiat de AUR ce vizează mărirea cuantumului salariului minim brut la 3000 de lei. Liderul AD îi cataloghează pe inițiatorii proiectului de lege, deputații AUR Dorel Acatrinei, Florin Puşcaşu respectiv liderul partidului, George Simion, drept "politicieni naționaliști cu 2 clase făcute la fără frecvență", care nu au capacitatea de a înțelege că "mărirea salariului minim pe economie îngroapă mediul privat și va crește rata de șomaj în plină criză economică și în fața unei ierni cumplite".
În acest context, Alexandru Radu trece în revistă cinci motive pentru care mărirea salariului minim nu aduce de fapt vreun avantaj, nici pentru angajatori, nici pentru salariați, nici pentru restul cetățenilor, acesta subliniind totodată faptul că soluția reală este reprezentată de eliminarea taxelor pe muncă.
"De ce ne îngroapă în sărăcie creșterea salariului minim?
Stânga socialistă, naționalistă și analfabetă din punct de vedere economic nu poate să înțeleagă că mărirea salariului minim pe economie îngroapă mediul privat și va crește rata de șomaj în plină criză economică și în fața unei ierni cumplite.
Așadar va crește presiunea pe bugetul deja sugrumat cu măsurile inflaționiste de compensare și voucherizare a României.
Ca să înțeleagă și politicienii naționaliști cu 2 clase făcute la fără frecvență, mărirea salariului minim nu aduce niciun avantaj pentru niciuna dintre părți. De ce?
1. Din creșterea salariului brut cu 450 lei, angajatul va incasa doar 248 lei, diferența mergând la stat prin taxe și impozite.
2. Va crește salariul angajatului însă fondul de salarii al companiei va rămâne același ceea ce înseamnă că 1 din 5 angajați va pleca acasă.
3. Prețul unui produs este raportat la cheltuieli. Prin urmare creșterea salariului minim va duce la creșterea prețurilor care sunt deja la cote maxime.
4. Concedierea unor angajați sau falimentarea unor companii private înseamnă o scădere a capacității de producere/distribuție a produselor în piață. Într-o piață liberă prețul se reglează în funcție de cerere și ofertă. Vom ajunge în situația în care va exista cerere dar oferta va fi slabă din cauza lipsei de capacitate de producție/distribuție. Asta înseamnă că produsele își vor dubla sau tripla prețul.
5. Cele mai afectate sunt companiile mici și mijlocii. Adică micii producători și antreprenori români care nu își vor permite să suporte presiunea fiscală. Prin această măsură vor ruina capitalul autohton.
SINGURA modalitate pentru majorarea venitului cetățenilor este eliminarea taxelor pe muncă.
Dragi români,
Atunci când votați nu contează cât de patrioți și mari susținători de tradiții se prezintă unii sau alții care vă cer votul, contează doar să nu fie imbecili din punct de vedere economic.
Nu putem lăsa țară pe mâna unor trepanați socialiști care vor să ne sugrume, după ce au făcut asta alți infractori timp de 32 ani", explică Alexandru Radu într-o postare pe Facebook.