Scenariul în care Ucraina va învinge hoardele Kremlinului. Daniel Uncu: "Locul și rolul Rusiei în ecuația de putere mondială și regională va deveni unul minor!"


Scenariul în care Ucraina va învinge hoardele Kremlinului. Daniel Uncu: "Locul și rolul Rusiei în ecuația de putere mondială și regională va deveni unul minor!"

Consultantul politic Daniel Uncu, membru al partidului conservator Alternativa Dreaptă, consideră că Rusia, chiar dacă va supraviețui statal, va deveni "relativ irelevantă geopolitic și geostrategic" în cazul în care va pierde războiul contra Ucrainei, locul ei pe scena internațională urmând să fie luat în totalitate de China comunistă. 

"Federația Rusă este previzibil că va deveni relativ irelevantă geopolitic și geostrategic la finele războiului declanșat împotriva Ucrainei, dacă îl va pierde. Asta, indiferent cum va încerca Moscova să cosmetizeze o mai mult decât anunțată înfrângere...

Statal, poate că va supraviețui. Dar locul și rolul ei în ecuația de putere mondială și regională va deveni unul minor, pe fondul dezlănțuirii pregătite, deja, a unui șir de procese devastatoare împotriva liderilor de la Kremlin și pe fondul gravelor dezechilibre economice postbelice.

Este de prevăzut că marea putere care îi va lua locul în totalitate, va fi China comunistă.

Pârghia cu gaze și petrol, cu care acum șantajează Europa, va slăbi simțitor, în condițiile în care UE deja lucrează la ieșirea din starea de dependență energetică față de Rusia. O dependență amorsată de ani de zile și implementată iresponsabil de Germania, consolidată de Austria - cea care, istoric vorbind, a făcut mai multe nunți imperiale, decât războaie -, aplaudată de Franța și binecuvântată de establishmentul neomarxist de la Bruxelles.

Gazul rusesc nu cred - plecând de la premiza rezonabilă că Europa unională chiar nu a luat-o complet razna! - că va mai putea reprezenta arma redutabilă pe care Kremlinul să o folosească în continuare în războiul de dominație a Uniunii.

Pe acest peisaj se va suprapune și un factor psihologic de masă, care deja clădește o stare de revoltă, dacă nu cumva de ură, împotriva Rusiei, care este de așteptat să nu dispară timp de câteva generații, nu numai relativ la resentimentele ucrainienilor, ci și relativ la toate popoarele satelite ale Moscovei.

Activele înghețate ale Rusiei, la care se vor adăuga despăgubiri și compensații uriașe, vor îngenunchea și așa debila și energetic orientata economie rusească. Deloc imposibil, o bună parte a acestor sume va ajunge în Ucraina, pentru a ajuta la reconstrucția țării", precizează Daniel Uncu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.