Rusia pregătește acțiuni ostile în R.Moldova. Ce se ascunde în spatele amenințărilor lui Lavrov: la 2 octombrie, așa-zisul ”congres” al așa-zisei UTA Găgăuzia va cere Rusiei să intervină militar pentru a-i asigura ”autonomia”, MINȚIND că România ar intenționa o ”invazie”


Rusia pregătește acțiuni ostile în R.Moldova. Ce se ascunde în spatele amenințărilor lui Lavrov: la 2 octombrie, așa-zisul ”congres” al așa-zisei UTA Găgăuzia va cere Rusiei să intervină militar pentru a-i asigura ”autonomia”, MINȚIND că România ar intenționa o ”invazie”

Ministrul de externe al Rusiei – l-am numit pe vechiul KGB-ist Serghei Lavrov – amenință R.Moldova, în cadrul unui forum regizat la Moscova, amintind statutul așa-zis ”special” al așa-ziselor ”autonomii” impuse de Rusia pe teritoriul R.Moldova: Transnistria și Găgăuzia. 

„Vom face totul pentru ca interesele populației rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel. (…) Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special. Și cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de occident și se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a declarat Lavrov, miercuri, potrivit Agora.md. 

Lavrov a ieșit la rampă acum pentru a se sincroniza cu rusofilii din conducerea așa-zisei Găgăuzia. Amintim că, la ordinul Kremlinului, un reprezentat al așa-zisului Sfat al bătrânilor găgăuzi a debitat, recent (detalii AICI), că România ar intenționa să intervină militar în R.Moldova dacă Rusia va anexa regiunea Odesa.  

CITEȘTE și EXCLUSIV: MAE răspunde tranșant minciunilor împroșcate de rusofilii din UTA Găgăuzia, care acuză România că ar pregăti o intervenție militară în R.Moldova, dacă Rusia va anexa regiunea Odesa. Găgăuzia organizează un ”congres” în care va cere ajutorul Rusiei și al Turciei

Mai mult, pe 2 octombrie, în așa-zisa Găgăuzia va fi organizat ”congresul” deputaților, care va cere Rusiei și Turciei să protejeze ”autonomia” găgăuzilor de… România. Cu alte cuvinte, invocând mizerabil și muncinos un ”pericol” inexistent, slugile Rusiei din așa-zisa Găgăuzia vor solicita intervenția militară a Rusiei în R.Moldova. 

Acest ”congres” este convocat chiar de la Kremlin, haideți să nu ne ascundem după deget. La lucrări vor fi invitați reprezentanți ai OSCE, ai Rusiei, ai Turciei și ai ambasadelor unor state străine. Hotărârea privind organizanirea evenimentului propagandistic ar fi fost luată de așa-zisa Adunare Populară a așa-zisei Găgăuzia, care nu este altceva decât o autonomie rusească în R.Moldova. 

Amintim că SUA și partenerii din NATO au averizat că Rusia ar putea da curs, de-a lungul toamnei, unor acțiuni ostile în R.Moldova.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.