Ministerul ucrainean al Apărării semnalează că Rusia recrutează copii pe post de carne de tun, aceștia urmând să fie trimiși să apere Crimeea


Ministerul ucrainean al Apărării semnalează că Rusia recrutează copii pe post de carne de tun, aceștia urmând să fie trimiși să apere Crimeea

Departamentul principal de informații al Ministerului Apărării al Ucrainei a raportat pe 31 august că, în cele mai mari două orașe ale Rusiei, Moscova și Sankt Petersburg, comisariatele militare au primit directiva de a recruta în masă rezidenți pentru serviciul militar, mai ales pentru a fi trimiși în Crimeea ocupată. După cum se poate observa în imaginea furnizată de Ministerul ucrainean al Apărării, mulți dintre recruți sunt simpli copii. 

Mai mult, în scopul consolidării unităților militare rusești staționate pe teritoriul ocupat temporar al Crimeei, comandantul Districtului Militar de Sud, generalul Alexander Dvornikov, supranumit "Măcelarul din Alep", a decis să trimită 1.200 de recruți în Crimeea.

În condițiile în care operațiunile de luptă încă nu se desfășoară pe teritoriul Republicii Autonome Crimeea, acestor militari nu li se oferă posibilitatea de a semna un contract, ceea ce poate indica intenția Kremlinului de a face economii de costuri, autoritățile de la Moscova fiind reticente în a plăti toate indemnizațiile specificate de legislația Federației Ruse. 1.200 de recruți vor sluji și vor muri sub loviturile trupelor ucrainene și în mâinile "partizanilor" pentru un salariu infim, de recrut, de aproximativ 5 mii de ruble (circa 82 de dolari americani). Economisirea fondurilor de stat ruse va avea loc și pe fondul neplății despăgubirilor în cazul morții acestor militari, deoarece Federația Rusă pretinde la nivel oficial că nu permite participarea recruților la război. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.