Kremlinul a trimis în prima linie un spion îmbrăcat cu un tricou NASA, dar SBU i-a dejucat planurile. Ce misiune avea agentul Moscovei


Kremlinul a trimis în prima linie un spion îmbrăcat cu un tricou NASA, dar SBU i-a dejucat planurile. Ce misiune avea agentul Moscovei

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că a reținut recent un spion rus despre care se presupune că avea misiunea de a colecta informații despre sistemele HIMARS furnizate de SUA.

SBU a precizat că "agentul Federației Ruse" "vâna" pozițiile HIMARS-urilor din Ucraina. 

Individul a fost reținut pe parcursul unei operațiuni speciale ce s-a derulat în zonele din prima linie din regiunea sudică Nicolaev, a transmis SBU. 

SBU, principala agenție de securitate a Guvernului ucrainean, a publicat două fotografii cu individul în cauză. 

O fotografie îl arată pe acest bărbat îmbrăcat într-un tricou NASA, cu mâinile la spate, aflat între doi agenți ucraineni. O altă fotografie îl arată pe bărbat aflat la pământ, în timp ce agenții încearcă să-l rețină.

"Un rezident al regiunii Nicolaev a colectat informații despre desfășurarea, mișcarea și armamentul Forțelor de Apărare ale Ucrainei în direcția sudică", a zis SBU.

"Potrivit unității de contraspionaj a Serviciului de Securitate, sarcina principală a trădătorului era să stabilească și să transmită către ocupanți coordonatele pozițiilor de luptă ale sistemelor HIMARS", a mai menționat SBU. 

Potrivit The Odessa Journal, bărbatul a fost recrutat de serviciile speciale ruse după ce a promovat pe social media postări în favoarea Kremlinului și de susținere a agresiunii rusești împotriva Ucrainei.

După ce a fost recrutat, el a început să efectueze misiuni de recunoaștere, respectiv "sarcini subversive" iar, ulterior, a trimis informații Rusiei, a precizat publicația ucraineană. În timpul percheziției efectuate la locuința bărbatului, oamenii legii au găsit un telefon mobil pe care acesta îl folosea pentru a comunica cu Moscova. (sursa: Newsweek)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.