Oroarea reeducării: un senator rus își numește fiica ”trădătoare” pentru că se opune războiului din Ucraina! ”E o needucată și o rasă în cap!”, insistă putinistul


Oroarea reeducării: un senator rus își numește fiica ”trădătoare” pentru că se opune războiului din Ucraina! ”E o needucată și o rasă în cap!”, insistă putinistul

Un senator rus o acuză pe fiica sa că este o „trădătoare” pentru că se opune războiului din Ucraina, pe care Rusia îl numește „operațiune militară specială”, scrie BBC. Mai mult decât atât, parlamentarul spune despre fata sa că este șinucigașă, needucată, rasă în cap și că „pretinde că este LGBT”, potrivit The Insider.

Senatorul Eduard Isakov a spus că fata lui, Diana Isakova, o profesoară de yoga în vârstă de 25 de ani, a dat interviuri pentru „presa agenților străini” și „și-a vândut tatăl, familia, patria și a părăsit Rusia”.

„Este greu de exprimat în cuvinte, când fiica ta se dovedește a fi o trădătoare”, a scris senatorul, într-un mesaj publicat pe serviciul de mesagerie Telegram.

Eduard Isakov este reprezentant al regiunii Hantî-Mansi din Siberia. Acesta poartă în Duma de Stat un sacou incripționat cu un „Z” mare – simbolul rusesc pro-război. De asemenea, acesta a mai susținut că fiica lui a avut o tinerețe tulbure, care a implicat certuri anterioare cu el și presupuse tentative de a-și lua viața.

Înainte de război, s-au certat din cauza susținerii pe care aceasta a manifestat-o pentru drepturile comunității LGBT. Isakov susține că nu a mai crescut-o pe Diana, fiica sa din prima căsnicie, de la vârsta de trei ani.

„Este înregistrată la dispensarul psihoneurologic din orașul Iugorsk, de unde provine, din cauza tentativelor de sinucidere. Este dificil să comunici cu ea. Timp de trei ani a pretins că este LGBT, s-a ras în cap și s-a îmbrăcat ca un băiat, apoi a început să se întâlnească cu un bărbat și a decis că, până la urmă, este fată. Diana nu are studii, a absolvit liceul și nu a vrut să studieze mai departe. Nu a lucrat nicio zi, cerându-mi bani pentru a se întreține. Din momentul în care am aflat că este anti-Rusia, am încetat să mai comunicăm, m-am oprit din a o susține, nu îi ofer un loc în care să trăiască. Am crezut că își va găsi un loc de muncă, își va începe viața de adult și va gândi ca un adult. Dar ea a decis să facă bani vânzându-și interviul și prezentându-se ca fiica unui senator”, a afirmat Isakov, potrivit sursei citate.

Daria Isakova a vorbit cu BBC Rusia și cu site-ul rus independent de știri Meduza. Într-o postare pe Instagram, Isakova a scris: „Sunt ÎMPOTRIVA acestui război! FĂRĂ RĂZBOI!” Aceasta a precizat că a „liniștit” guvernul președintelui Vladimir Putin „prin tăcerea, pasivitatea și teama pentru viața mea, deși știam cât de crud și imoral era acest lucru”.

„Dar acum e prea multă liniște și teamă. Acum, guvernul nostru face să sufere națiunea noastră și o națiune vecină”, a mai afirmat Daria Isakova.

Ulterior, tânăra a fost reținută și interogată de poliție pentru un protest anti-război organizat în luna aprilie și a părăsit Rusia pe data de 19 august.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.