”Ucideți, ucideți, ucideți!” Unde ați fost, lupilor moraliști, când Dughin instiga la genocid? De ce nu vă interesează miile de copii uciși de Rusia în Ucraina? De ce nu i-ați jelit pe copiii uciși în Transnistria, Abkhazia și Osetia?


”Ucideți, ucideți, ucideți!” Unde ați fost, lupilor moraliști, când Dughin instiga la genocid? De ce nu vă interesează miile de copii uciși de Rusia în Ucraina? De ce nu i-ați jelit pe copiii uciși în Transnistria, Abkhazia și Osetia?

Pentru unii moartea fiicei lui Dughin este o tragedie, pe când moartea a mii de copii și tineri în războaiele expansioniste ale Rusiei (Abkhazia, Transnistria, Osetia, Ucraina ș.a.m.d.) din ultimii 30 de ani este doar... statistică! Le-a intrat stalinismul în oase, exact ca în vorba „tătucului popoarelor”: „Moartea unei persoane este o tragedie. Moartea a milioane reprezintă doar o statistică!”

Pe cei care jelesc astăzi ca babele bocitoare moartea Dariei Dughina și care condamnă atentatul nu i-am văzut să plângă la fel și soarta copiilor și tinerilor uciși din februarie încoace. Și nici să condamne instigarea pe care „marele profesor” Alexandr Dughin a făcut-o în 2014, îndemnându-i pe ruși să-i ucidă pe ucraineni: „Ucideți, ucideți, ucideți! Nu ar trebui să mai existe discuții! Ca profesor, eu așa consider!”

Unde erau atunci lupii moraliști? Ei nu apără principii, ci doar interese. Personale!

Persoane publice, așa-ziși „intelectuali creștini”, jurnaliști sau tineri cu speranțe, toți sar ca fripți când le spui că sunt filo-ruși. Măcar dacă ar fi onești și ți-ar spune deschis: „Da, sunt filorus!” Unii se scuză că nu le place de fapt ce face Putin, că ei de fapt visează după țar sau că sunt topiți după cultura rusă, bla bla bla. Că ei pactizează cu „prietenul” din Răsărit pentru binele națiunii române, că va fi de viitor să fim prietenii Moscovei etc. etc. Niet, pajaluista! Nu avem nevoie! Кто-нибудь просил ваших услуги?

Își mai și zic unii că sunt „suveraniști” și că „apără interesul național”, ba mai au și curajul să invoce mari personalități ale culturii române, eventual din interbelic, cu o poziție clară anticomunistă și anti-rusă, pentru a justifica aberațiile lor... Ерунда! Дерьмо, pațani! Nu mai mâncați pește stricat! 

În ultima jumătate de an am pierdut prieteni și amici din cauza geopoliticii. Nu i-am alungat eu, au plecat singuri, ca relația cu mine să nu îi afecteze în relația lor cu contactele pe care le-au căpătat între timp în Rusia. Nu ai ce face, din păcate, cu cei care din interes personal aleg să slujească unei puteri străine și să își reprime pentru acest lucru simțămintele naționale și să mintă cu privire la interesele națiunii române. Mila Domnului!

Spre deosebire de voi, eu nu m-am închinat niciodată altui steag.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.