Putin aplică rețeta KGB uzitată de Ion Iliescu: Minerii, mobilizați pentru a lupta împotriva Ucrainei


Putin aplică rețeta KGB uzitată de Ion Iliescu: Minerii, mobilizați pentru a lupta împotriva Ucrainei

Pe măsură ce invazia asupra Ucrainei continuă, forțele ruse au început să recruteze diverse categorii de muncitori pentru a ocupa posturile disponibile în infanterie. Aproximativ 430 de mineri din regiunea Lugansk, situată în estul Ucrainei, au fost înrolați cu forța în infanteria rusă, potrivit celor spuse duminică, într-o postare pe Telegram, de guvernatorul ucrainean al regiunii, Serhiy Haidai. 

"Mass-media din așa-numita Republică Populară Lugansk începe să învețe populația să fie mândră de acest fapt. Articolul spune că 'precum în anii marelui război patriotic, femeile și pensionarii îi înlocuiesc pe câmpuri, în fabrici și mine pe bărbații care merg pe front. Femeile își îndeplinesc cu succes sarcinile chiar și la locuri de muncă extrem de dificile'. Au fost mobilizați 430 de mineri ai unei mine din Donbas", a precizat Haidai. 

Conform Ukrinform, muncitorii au fost recrutați de la compania minieră Dovzhanska-Kapitalna din orașul Dovzhanska, care a fost cândva principala companie minieră din regiune.

De asemenea, potrivit lui Haiday, în ziua împlinirii a 225 de ani de la înființarea satului Novoderkul, din districtul Bilovodsk, a avut loc "depunerea solemnă a jurământului și înrolarea a 30 de copii de vârstă școlară în 'Tânăra Garda' militar-patriotică".

"Am mai spus ce metode folosesc ocupanții pentru a mobiliza forțat bărbații de vârstă militară. Acum, nemaifiind muncitori la mină, rușii au început să pregătească copiii", a subliniat Haiday.

El a adăugat că locuitorii din Lugansk au raportat numeroase cazuri de dispariție a copiilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Aceștia sunt reținuți și apoi folosiți de ruși ca pârghii pentru șantaj, așadar fie tații acelor copii merg la luptă, fie sunt trimiși chiar copiii.

În acest context, reliefăm faptul că s-a înregistrat un număr masiv de victime în rândul trupelor ruse pe parcursul războiului declanșat la scară largă pe 24 februarie de Kremlin împotriva Ucrainei. Colin Kahl, un oficial al Departamentului de Apărare al SUA, a estimat la începutul acestei luni că forțele lui Putin au înregistrat aproximativ 80.000 de victime (morți și răniți) în mai puțin de șase luni. Pentru a fi înțeleasă magnitudinea acestor pierderi suferite de forțele Kremlinului, precizăm că Statele Unite au înregistrat mai puțin de 2.500 de morți în aproape două decenii de război în Afganistan, iar numărul militarilor americani răniți a fost sub 21.000. (sursa: Newsweek, Ukrinform

Nu în cele din urmă, precizăm faptul că mobilizarea minerilor de către regimul Putin pentru a lupta împotriva Ucrainei ne amintește de Mineriada din iunie 1990, când președintele României, Ion Iliescu, a chemat minerii la București pentru a înăbuși manifestațiile ce se desfășurau împotriva FSN, grupare care deturnase Revoluția anticomunistă din Decembrie 1989, așa-numitul eșalon doi al Partidului Comunist Român preluând în mod abuziv și criminal puterea. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.