Premierul Poloniei: "Sanna Marin are de ce să fie fericită! Dacă cu această ocazie a băut puțin mai multă Finlandia, nu e nimic teribil în asta!"


Premierul Poloniei: "Sanna Marin are de ce să fie fericită! Dacă cu această ocazie a băut puțin mai multă Finlandia, nu e nimic teribil în asta!"

Premierul Finlandei, Sanna Marin, a avut motive întemeiate să iasă în oraș și să sărbătorească, dat fiind faptul că țara ei se alătură NATO, a declarat vineri omologul polonez, Mateusz Morawiecki, susținând dreptul acesteia de a petrece.

Sanna Marin s-a confruntat cu o furtună de critici în urma apariției unor videoclipuri care o arătau pe aceasta distrându-se la o petrecere. 

Marin a declarat vineri că și-a făcut un test antidrog după apariția videoclipurilor care o arată petrecând cu prietenii  Ea a oferit asigurări că nu a consumat niciodată droguri ilegale și a precizat că, în urma acelei petreceri, nu i-a fost afectată capacitatea de a-și îndeplini sarcinile oficiale.

"Premierul are de ce să fie fericit, întrucât Finlanda a aderat la NATO", a declarat prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki, pe parcursul unei conferințe de presă, întrebat fiind despre videoclipurile în cauză. 

"Deci, dacă cu această ocazie premierul Finlandei a băut puțin mai multă Finlandia (vodcă - n.red.) și din acest motiv a dansat, nu este nimic teribil în asta", a continuat acesta. 

Cei 30 de aliați ai NATO au semnat luna trecută protocolul de aderare pentru Suedia și Finlanda, permițându-le să se alăture alianței militare odată ce toate statele membre vor ratifica decizia. Polonia a sprijinit ferm aderarea Finlandei la NATO. (sursa: Reuters)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.