Funcționarii publici ruși refuză să meargă la muncă în zonele ocupate din Ucraina, în pofida rublelor bonus ce le-au fost promise de regimul Putin. Deși a cucerit câteva regiuni, Kremlinul se confruntă cu probleme majore privind administrarea lor


Funcționarii publici ruși refuză să meargă la muncă în zonele ocupate din Ucraina, în pofida rublelor bonus ce le-au fost promise de regimul Putin. Deși a cucerit câteva regiuni, Kremlinul se confruntă cu probleme majore privind administrarea lor

Funcționarii publici ruși ar refuza să meargă la muncă în zonele ocupate de ruși în Ucraina, în pofida faptului că li s-a oferit un salariu dublu pentru a face acest lucru, a transmis Direcția Principală de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării. 

Oficialii ucraineni din domeniul Apărării au publicat luni un raport în care se prezintă o decizie a administrației regiunii ruse Belgorod. Angajaților primăriei ruse, precum și managerilor și angajaților instituțiilor municipale li s-a promis un salariu dublu în cazul în care vor munci o perioadă în așa-zisele Republici Populare Donețk și Lugansk, ocupate de ruși în estul Ucrainei.

În plus, cheltuielile legate de călătoriile de afaceri și alte nevoi ar fi compensate pentru oficialii ruși care merg la muncă în zonele ocupate din Ucraina, se arată în raport.

"Promisiunile de creștere a plăților sunt direct legate de reticența categorică a oficialilor ruși de a merge în Ucraina pe fondul temerilor pentru propria lor siguranță", se mai arată în raport. 

"Cu toate acestea, în ciuda acestor promisiuni, rușii continuă să refuze într-o proporție semnificativă să meargă într-o călătorie de afaceri periculoasă", precizează raportul. 

Din momentul în care președintele Rusiei, Vladimir Putin, a lansat războiul la scară largă împotriva Ucrainei, trupele ruse au reușit să preia controlul asupra unor teritorii din estul și sudul țării. Însă, potrivit raportului invocat mai sus, operarea cu succes a teritoriilor ocupate poate fi însăși o bătălie dificilă pentru Kremlin, inclusiv în condițiile în care funcționarii publici ruși refuză să călătorească în țara sfâșiată de război.

Raportul mai spune că administrația regiunii Belgorod are sarcina de a sprijini politica Kremlinului în două zone din Ucraina, Bilokurakin și Troitsky, situate în regiunea ocupată Lugansk. Se plănuiește inclusiv ca anul școlar să înceapă din septembrie în respectivele zone ocupate de ruși, urmând ca la ore să predea cadre didactice din Belgorod. (sursa: Newsweek)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.