Interceptare: Invadatorii ruși le relatează rudelor despre pierderile masive suferite de armata Kremlinului în războiul contra Ucrainei


Interceptare: Invadatorii ruși le relatează rudelor despre pierderile masive suferite de armata Kremlinului în războiul contra Ucrainei

Trupele ruse continuă să sufere pierderi grele în luptele contra forțelor ucrainene, chestiune confirmată inclusiv de un apel telefonic al unui soldat rus ce a fost interceptat de Direcția de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării.  

"Acum o săptămână, comandantul batalionului nostru și adjunctul său au fost răniți și nu au putut fi salvați. Apoi trupurile lor au fost puse în saci și trimise undeva", i-a spus soldatul rus mamei sale, acesta aflându-se în momentul apelului în regiunea Herson, capturată temporar de hoardele Kremlinului. 

El i-a rezumat situația mamei sale, precizând că sunt multe victime, iar canalele de televiziune rusești nu spun adevărul.

Reiterăm că în multe alte conversații interceptate de serviciile ucrainene de informații, militarii ruși se plâng de inadecvarea ordinelor date de comandanții lor. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.