Kuleba, răspuns categoric adresat celor care cer încheierea cu Moscova a unui acord de încetare a focului: "O pace durabilă este posibilă numai după ce Rusia suferă o înfrângere majoră!"


  • ACP
  • Jul 29, 2022 17:39
  • 1437
Kuleba, răspuns categoric adresat celor care cer încheierea cu Moscova a unui acord de încetare a focului: "O pace durabilă este posibilă numai după ce Rusia suferă o înfrângere majoră!"

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a răspuns într-un articol pentru The New York Times valului de opinii occidentale favorabile încheierii unui acord de încetare a focului sau chiar a unui acord de pace cu Rusia, spunând că nu este deloc momentul pentru a fi acceptate astfel de propuneri.

"Adevărul este simplu: domnul Putin nu se va opri până nu va fi oprit. De aceea apelurile la încetarea focului venite din Europa și America sunt deplasate. Nu este momentul să acceptăm propuneri nefavorabile de încetare a focului sau acorduri de pace. Sarcina noastră este, în schimb, să învingem Rusia ca să-și limiteze capacitatea de a ataca pe oricine din nou în viitorul apropiat. Cu asistență susținută și în timp util, Ucraina este pregătită și capabilă să facă acest lucru", a spus Kuleba.  

Deși purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus săptămâna trecută că "ușa negocierilor nu a fost niciodată închisă", Kuleba atrage atenția că nimeni nu ar trebui să fie păcălit de acest discurs.  

"Indiferent ce ar spune oficialii săi, Rusia rămâne concentrată pe război și urmărește să ruineze Ucraina și să spulbere Occidentul. Vederea Odesei lovită de rachetele rusești, la doar câteva ore după ce s-a încheiat un acord care să permită exporturile de cereale din porturile sudice, ar trebui să risipească orice naivitate persistentă", a adăugat Kuleba.  

Este clar pentru Guvernul de la Kiev că încetarea focului acum ar aduce beneficii mari armatei ruse, care ar putea folosi momentul de liniște ca să se refacă, înainte de a se întoarce pentru o agresiune ulterioară.  

"Nimeni, în afară de Rusia, nu are nevoie de acest război și nicio altă țară nu dorește mai mult pacea decât Ucraina. Dar o pace durabilă – mai degrabă decât bomba cu ceas a unui conflict înghețat – este posibilă numai după ce Rusia suferă o înfrângere majoră pe câmpul de luptă. De aceea Ucraina trebuie să câștige! Abia atunci domnul Putin va căuta pacea, nu războiul.  Alternativa unui Putin încurajat este mult mai rea", a concluzionat ministrul ucrainean. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.