Ambasadoarea SUA la Kiev: "Luăm în considerare serios să declarăm Rusia drept stat-sponsor al terorismului!"


Ambasadoarea SUA la Kiev: "Luăm în considerare serios să declarăm Rusia drept stat-sponsor al terorismului!"

Statele Unite iau în considerare serios să declare Rusia drept stat-sponsor al terorismului, a declarat ambasadoarea SUA în Ucraina, Bridget Brink, într-un interviu acordat Radio Liberty.

Problema necesită o analiză atentă în conformitate cu legile americane, a spus ambasadoarea, adăugând că SUA vor continua să tragă Rusia la răspundere pentru acțiunile sale în Ucraina.

Brink a scos în relief faptul că, împreună cu partenerii și aliații din întreaga lume, Statele Unite au impus sancțiuni "fără precedent" ca amploare și profunzime și vor continua să facă acest lucru în viitor. 

Washingtonul folosește toate mijloacele disponibile care ar fi aplicate oricărei țări care reprezintă un sponsor al terorismului, potrivit ambasadoarei. De asemenea, chestiunea desemnării oficiale a Rusiei ca stat-sponsor al terorismului este la rândul ei luată în serios.

Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a susținut apelul Ucrainei făcut în Congres ca Rusia să fie desemnată drept stat-sponsor al terorismului. Totodată, Pelosi l-a catalogat pe Putin drept laș. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.