VIDEO Sprijinirea Ucrainei. Secretarul General al NATO ia la țintă UE: "Dacă nu vă pasă de aspectul moral al situației, ar trebui să vă pese de propriile interese! Este în interesul nostru să ajutăm Ucraina!"


VIDEO Sprijinirea Ucrainei. Secretarul General al NATO ia la țintă UE: "Dacă nu vă pasă de aspectul moral al situației, ar trebui să vă pese de propriile interese! Este în interesul nostru să ajutăm Ucraina!"

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a sfătuit pe membrii Parlamentului European "să nu se mai plângă" și să sprijine Ucraina în războiul în desfășurare pe care-l duce împotriva invadatorilor ruși. 

Stoltenberg a susținut că statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să aibă obiectivul comun de a oferi Ucrainei un sprijin fără precedent atât timp cât este necesar.

"Prețul plătit de Uniunea Europeană și NATO e unul cuantificabil în valută, în bani. Prețul pe care ucrainenii îl plătesc se măsoară în vieți pierdute în fiecare zi", a zis Stoltenberg. 

Stoltenberg a subliniat, de asemenea, că Europa va fi în pericol dacă UE nu își îndeplinește acest rol vital de a sprijini Ucraina. 

"Este, totodată, în interesul nostru să ajutăm Ucraina pentru că trebuie să înțelegeți că dacă Ucraina va pierde, asta va fi un pericol pentru noi", a subliniat Stoltenberg. 

"Dacă nu vă pasă de aspectul moral al situației, de a sprijini poporul Ucrainei, ar trebui să vă pese de propriile interese de securitate", a completat acesta. 

"Plătiți acum sprijinul, plătiți ajutorul umanitar, plătiți consecințele sancțiunilor economice, pentru că alternativa ar fi să plătiți un preț mult mai mare mai târziu!", a avertizat secretarul general al NATO. 

În mai, UE a promis până la 9 miliarde de euro pentru a ajuta Ucraina, însă s-a dovedit a fi extrem de lentă în acordarea sprijinului financiar.

Pe măsură ce inflația crește vertiginos și Europa este martora unei crize energetice devastatoare, mai multe guverne au opus o rezistență considerabilă în a oferi mai mult suport financiar destinat poporului ucrainean. În special, Germania a fost acuzată că a blocat pachetul de ajutor de 9 miliarde de euro pentru Ucraina, potrivit unor surse citate de ziarul italian Corriere Della Sera. (sursa: AICI)

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.