De ce merg la mare în Bulgaria


De ce merg la mare în Bulgaria

Nu știu cum e la mare în România, că n-am mai călcat pe-acolo de mai bine de 10 ani și nici nu am de gând s-o fac în următorii 10 ani. Dar vă zic ce îmi place la mare în Bulgaria.

În primul rând au coșuri de gunoi peste tot. Sunt colorate viu, mari, inclusiv cu reciclare, plastic la plastic etc. Bulgarii sunt niște vicleni și se folosesc de tehnologii avansate: în coșurile astea de gunoi mari pun niște saci de plastic și când se umple sacul îl iau de acolo și pun un alt sac gol, fac asta și de două-trei ori pe zi. V-am zis, bulgarii sunt foarte vicleni, chestia asta face ca să nu se reverse gunoiul pe plajă. Nu știu cine le-a dat lor acces la tehnologia asta superioară, americanii? nemții?

Altă dibăcie bulgărească uimitoare: la barurile de pe plajă o bere sau un cocktail costă la jumătate de preț cât în centrul vechi în București. Cum ziceam: viclenie!

Și chestia cu care m-au dat gata bulgarii: la restaurant chiar servesc tot ce e trecut în meniu. Adică nu-ți zice nimeni: „daaaa... e trecut în meniu, dar știți, meniul e de anul trecut, acum nu mai facem...” Și aici aceiași dibăcie: prețurile la jumătate de ce se percepe în București.

Continuăm cu capitolul tehnologie din viitor: hotelurile din Bulgaria au acces la detergenți și tot felul de produse chimice de curățare (americanii-s de vină...). Și tot așa, bulgarii nu se tem să folosească produsele de curățare în interiorul hotelurilor.

Încă una: la bulgari cam peste tot găsești la mare mâncăruri cu specific marin, din pește (atenție! multe feluri de pește, nu doar hamsie decongelată) și fructe de mare. Nu trebuie să umbli pe coclauri în căutarea unui restaurant care oferă pește. Încă o dată: prețuri la jumătate de ce se practică în București.

Mai sunt multe alte dibăcii viclene ale bulgarilor, eu am zis aici ce mi-a plăcut mie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.