Generația Z din SUA, în derivă: Procentul covârșitor al tinerilor care se confruntă cu probleme de sănătate mintală, în timp ce colegiile și universitățile nu sunt pregătite să facă față acestei situații


  • ACP
  • Jul 12, 2022 18:32
  • 1228
Generația Z din SUA, în derivă: Procentul covârșitor al tinerilor care se confruntă cu probleme de sănătate mintală, în timp ce colegiile și universitățile nu sunt pregătite să facă față acestei situații

Un studiu recent realizat în Statele Unite de agenția The Harris Poll dezvăluie faptul că studenții americani se confruntă cu o criză de sănătate mintală fără precedent, trei din cinci studenți declarând că au fost diagnosticați cu o afecțiune mintală de către un profesionist, cele mai frecvente afecțiuni fiind anxietatea și depresia. 

Mai mult de doi din cinci membri ai generației Z (cu vârste între 15 și 25 de ani) se luptă cu depresia, potrivit unui sondaj național ce a fost realizat de Walton Family Foundation și publicat luna trecută, iar aproximativ 18% dintre cei chestionați au raportat că provocările lor de sănătate mintală sunt atât de severe, încât au luat în considerare autovătămarea sau sinuciderea. Iar sinuciderile reprezintă 16% din totalul deceselor pentru cei cu vârste între 18 și 25 de ani și sunt o cauză frecventă de deces pentru americanii sub 45 de ani, potrivit Kaiser Family Foundation.

Deși există un acord larg că universitățile și colegiile ar trebui să încurajeze studenții să caute consiliere atunci când se simt deprimați, copleșiți sau se confruntă cu o tulburare mintală, centrele de consiliere și cabinetele medicale din campusurile universitare nu sunt pregătite să facă față numărului foarte mare de studenți afectați de tulburările psihice și care solicită o gamă largă de sprijin.  

"A fost o perioadă în care consilierea la facultate era despre dezvoltare personală și aspirațiile de carieră. Acum tratăm în mod activ bolile mintale severe și persistente – în unele cazuri, cu prezența unor simptome destul de debilitante", a spus pentru presă Jonathan Mitchell, director adjunct pentru servicii clinice la Centrul de Wellness al Universității din Florida de Sud din St. Petersburg.

Deși numărul celor afectați de probleme psihice a crescut mult în ultimii doi ani, există o proporție îngrijorător de mare de tineri cu probleme de acest fel dinainte de începutul pandemiei.  

Problemele de sănătate mintală ale studenților pot rămâne după perioada studiilor, cei care nu beneficiază de sprijinul de care au nevoie putându-se confrunta cu o afectare pe termen lung, cu posibile consecințe grave pentru ei.  

Problemele psihice cronicizate duc în multe cazuri la creșterea abuzului de substanțe sau la consumul de droguri și la imposibilitatea găsirii unui loc de muncă, iar lucrătorii cu depresie sunt de obicei cu 35% mai puțin productivi, așadar sănătatea mintală a studenților este o problemă majoră și pentru angajatori. În plus, costul absenteismului, al productivității reduse și al cheltuielilor medicale legate de depresia în curs și nerezolvată totalizează aproximativ 210,5 miliarde de dolari pe an, potrivit datelor de la Asociația Americană de Psihiatrie.

Paula Johnson, președintele Colegiului Wellesley din Wellesley, Massachusetts, a declarat că "aceasta (sănătatea mintală) este o problemă națională care, sincer, poate pune în pericol viitoarea forță de muncă a țării noastre". (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.