VIDEO Pericol pentru R.Moldova: propagandistul putinist Vladimir Soloviov anunță că Rusia va alipi așa-zisa Transnistria teritoriilor sfârtecate din Ucraina, pe care Kremlinul vrea să o lase fără ieșire la Marea Neagră


VIDEO Pericol pentru R.Moldova: propagandistul putinist Vladimir Soloviov anunță că Rusia va alipi așa-zisa Transnistria teritoriilor sfârtecate din Ucraina, pe care Kremlinul vrea să o lase fără ieșire la Marea Neagră

Intrat în direct într-o emisiune găzduită de jurnalistul Italian Bruno Vespa, propagandistul putinist Vladimir Soloviov a anunțat că Rusia vrea să sfârtece Ucraina pe jumătate, ”până la Transnistria”, luându-i apoi întreaga ieșire la Marea Neagră. 

Așadar, această demență înseamnă că ocuparea zonei Donbas reprezintă doar un simplu ”motiv” mincinos, adevăratul obiectiv al Kremlinului fiind mult mai amplu. Contextul este unul foarte periculos pentru R.Moldova, așa-zisa Transnistria fiind o parte constituțională a statului, provocările FSB-istice de la Tiraspol având scopul de a atrage în conflict zona dintre Nistru și Prut.    


Una dintre cele mai cunoscute voci ale Diasporei basarabene – Inna Vîrtosu – comentează, pe Facebook, declarațiile propagandistului Soloviov:

”Încă de la începutul războiului atenţionez despre pericolul reprezentat de Kremlinui. Despre acest pericol ne spun repetat şi Zelinski şi serviciile secrete din Ucraina. Guvernarea noastră neagă şi de fapt nu se ştie cu ce se ocupă, inclusiv SIS-ul lor, care demult trebuia curățat și reformat să fie o Agenție de Securitate Națională.

Kremlinul ne-a ameninţat de multe ori în mod direct. Dar iată că ei spun despre planurile lor într-o emisiune televizată în Italia. Jurnalistul italian Bruno Vespa a fost impecabil. L-a pus la punct pe propagandonul Soloviov.

(Putin și Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai notorii propagandiști putiniști legendați în ”jurnaliști”)

Traducerea:

Bruno Vespa: Dacă obiectivul vostru este doar Donbas, atunci de ce nu atacați numai acolo? Voi atacați și Harkov, atacați și în sud, pentru a ajunge la Odesa. Unde vreți să ajungeți? Care este obiectivul vostru?

Vladimir Soloviov: Ca să fiu precis, până la Transnistria. Dar să revenim la...

Bruno Vespa: Nu, nu, nu, așteaptă, asta mi se pare interesant, scuză-mă, Vladimir. Vreți să ajungeți aici, să luați și această parte din Ucraina?

Vladimir Soloviov: Da, în Transnistria.

Bruno Vespa: În Transnistria?! Doamne, dar Donbasul nu are nimic de-a face cu asta! Donbasul este doar o scuză. Vreți jumătate de Ucraina și să luați Marea Neagră de la Ucraina. Credeţi că Ucraina va permite așa ceva? Credeţi că noi, italienii, europenii, membrii NATO, putem permite o asemenea situaţie? Este imposibil!”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.