Următoarea țintă a Kremlinului poate fi o țară NATO, avertizează un senator republican: "Sprijinul nostru pentru Ucraina transcende poporul și granița acestei țări!"


Următoarea țintă a Kremlinului poate fi o țară NATO, avertizează un senator republican: "Sprijinul nostru pentru Ucraina transcende poporul și granița acestei țări!"

Dacă Ucraina nu este protejată, o țară membră NATO poate deveni următoarea țintă a agresiunii rusești, ceea ce va duce la intervenția militară directă a Statelor Unite ale Americii, a precizat senatorul republican Kevin Cramer, membru al Comisiei Senatului SUA pentru Serviciile Armate, pe parcursul unei analize pentru publicația Guildhall.

"Pe tot parcursul conflictului, am îndemnat Administrația Biden să-și susțină postura cu acțiuni decisive, cum ar fi sprijinirea transferului de echipamente militare către forțele ucrainene. Din păcate, chiar și atunci când au făcut ceea ce trebuie, a fost prea puțin și prea târziu", a spus politicianul american.

"Sprijinul nostru pentru Ucraina transcende poporul și granița acestei țări. Dacă nu respingem încercarea nesfârșită a lui Putin de reunificare sovietică cu Ucraina, incursiunile în țările NATO ar putea fi următoarea etapă, ceea ce va duce la implicarea militară directă a SUA în temeiul obligațiilor noastre din tratat", a mai precizat acesta.

Anterior, președintele american Joe Biden a anunțat că Washingtonul va oferi Kievului un nou pachet de asistență de securitate în cuantum de 800 de milioane de dolari, inclusiv noi sisteme de apărare aeriană, sisteme de artilerie, radare de contrabaterie și muniție.

Departamentul de Apărare al SUA spune că selectează cele mai eficiente mijloace de consolidare a capacităţilor de apărare ale Ucrainei din peste 1.000 de propuneri de la producătorii americani de armament. 

Pentagonul se așteaptă să decidă în săptămânile următoare asupra obiectivelor pe care le va urmări, ceea ce ar putea duce la o linie de producție de armament pentru Ucraina, precum și pentru armata americană.

Potrivit raportului, propunerile Pentagonului se concentrează pe domenii-cheie - inclusiv capabilități de arme pentru apărare aeriană, apărare de coastă, sisteme de contrabaterie, cât și arme antiblindate, antipersonal, antitanc, sisteme aeriene fără pilot, respectiv echipamente pentru comunicații securizate - care au fost identificate de Ucraina ca fiind esențiale. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.