Un jucător rus de hochei a fost reținut în Sankt Petersburg și forțat să meargă la un birou de înrolare al armatei Kremlinului


Un jucător rus de hochei a fost reținut în Sankt Petersburg și forțat să meargă la un birou de înrolare al armatei Kremlinului

Ivan Fedotov, un jucător rus de hochei care semnase în luna mai cu echipa americană Philadelphia Flyers, a fost reținut în Rusia, fiind suspectat că s-a sustras serviciului militar. Acesta este forțat acum de autorități să se înroleze în armată, riscând pe de altă parte o condamnare la închisoare. 

Potrivit Radio Europa Liberă, instituțiile de presă ruse raportează că Fedotov a fost reținut vineri în Rusia, după ce oficialii de poliție, dar și cei militari "au lansat o vânătoare de oameni la cererea parchetului militar".

Potrivit lui Joshua Manning de la Euro News Weekly, Fedotov a fost dus apoi la biroul militar de înregistrare și înrolare. 

Totodată, Fedotov riscă până la doi ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat, conform lui Manning.

Fedotov are 25 de ani, iar legea rusă le cere tuturor bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani să servească cel puțin un an în armată.

Rusia a declanșat pe 24 februarie un război la scară largă împotriva Ucrainei, iar conflictul este încă în desfășurare.

"Există suficiente motive pentru a considera că Fedotov s-a sustras din armată", a declarat procuratura militară rusă pentru Fontanka.ru.

Autoritățile l-au găsit pe Fedotov în districtul Kupchino din Sankt Petersburg și i-au cerut să se îndrepte către biroul de înregistrare și înrolare militară, ordin pe care l-a respectat, conform Fontanka.ru.

Tânărul de 25 de ani ar fi încălcat Articolul 328 din Codul Penal privind "sustragerea din serviciul militar sau civil alternativ".

Fedotov a anunțat în aprilie că va părăsi clubul de hochei CSKA Moscova, cu care a câștigat Cupa Gagarin sezonul trecut, și se va alătura echipei Philadelphia Flyers, potrivit Euro Weekly News. 

"Am aflat aceste informații de la Fontanka. Suntem siguri că autoritățile competente vor rezolva această situație", a declarat CSKA din Moscova într-un comunicat, potrivit Euro Weekly News.

Fedotov informase antrenorii CSKA și conducerea clubului că nu va mai juca pentru echipă și că intenționează să părăsească Rusia, potrivit Fontanka.

"A reziliat în mod arbitrar și ilegal contractul cu clubul de hochei", au declarat surse familiare cu situația. (sursa: Newsweek)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.