Sondaj: Procentul covârșitor al ucrainenilor care nu doresc cedarea vreunui teritoriu pentru a se ajunge la o așa-zisă pace cu Rusia


Sondaj: Procentul covârșitor al ucrainenilor care nu doresc cedarea vreunui teritoriu pentru a se ajunge la o așa-zisă pace cu Rusia

Majoritatea covârșitoare a ucrainenilor nu susțin varianta cedării unor teritorii către Rusia de dragul unei așa-zise păci, relevă un sondaj realizat de Institutul Național Democrat și Institutul Internațional de Sociologie din Kiev.

Potrivit rezultatelor sondajului, 89% dintre ucraineni cred că singurul scenariu acceptabil pentru încheierea războiului este reprezentat de recucerirea teritoriilor controlate de Ucraina înainte de 2014, inclusiv întregul Donbas și Crimeea.

Sondajul arată, de asemenea, că, în pofida războiului la scară largă, 87% dintre respondenți sunt extrem de optimiști cu privire la viitorul Ucrainei.

Ucrainenii au încredere în Forțele Armate ale Ucrainei într-o proporție de 97% și în președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o proporție de 85%. Guvernul și Rada Supremă a Ucrainei au, de asemenea, o credibilitate ridicată în rândul ucrainenilor și anume 56%, respectiv 40%.

Sondajul la nivel național a fost realizat de Institutul Național Democrat din Ucraina. Lucrările de teren au fost efectuate de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev în perioada 2 mai 2022 - 11 mai 2022, folosind metoda CATI. Au fost intervievați un total de 2.500 de respondenți, în vârstă de peste 18 ani, care locuiesc acum în Ucraina și folosesc telefoane mobile. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.