Marea Britanie anunță mobilizarea totală a armatei cu scopul de a pune Rusia cu botul pe labe. Concluziile generalului Patrick Sanders, șeful Statului Major britanic


  • ACP
  • Jun 28, 2022 16:29
  • 34100
Marea Britanie anunță mobilizarea totală a armatei cu scopul de a pune Rusia cu botul pe labe. Concluziile generalului Patrick Sanders, șeful Statului Major britanic

Marți, vorbind la Institutul Regal al Serviciilor Unite (RUSI), șeful Statului Major britanic, generalul Patrick Sanders, a spus că forțele armate ale țării trebuie să fie pregătite pentru a preveni răspândirea războiului terestru din Ucraina în restul Europei, armata britanică urmând a fi mobilizată „pentru a face față noii amenințări cu care ne confruntăm”

Generalul Sanders a spus că amploarea războiului din Ucraina este „fără precedent” și a comparat situația actuală cu perioada de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial. 

„Cred că trăim printr-o perioadă de istorie la fel de profundă precum cea a strămoșilor noștri în urmă cu 80 de ani. Și acum, ca și atunci, alegerile noastre vor avea un efect disproporționat asupra viitorului. Acesta este momentul nostru din 1937. Nu suntem în război, dar trebuie să acționăm rapid, astfel încât să nu fim atrași într-unul din cauza eșecului de a limita expansiunea teritorială” a mai spus el. 

"E periculos să presupunem că Ucraina este un conflict limitat; una dintre lecțiile sale evidente este că planurile lui Putin nu urmează întotdeauna logica noastră. Merită să ne amintim că, din punct de vedere istoric, Rusia începe adesea războaiele prost. Și pentru că Rusia poartă război la nivel strategic, nu la nivel tactic – profunzimea și rezistența sa înseamnă că poate suferi orice număr de campanii, bătălii și angajamente pierdute, să se regenereze și totuși să iasă in avantaj în cele din urmă", a avertizat.

Șeful Statului Major a declarat că va face tot ce îi stă în putere pentru a se asigura că armata britanică își joacă rolul în evitarea războiului, explicând că „de acum, armata va avea un singur obiectiv spre a se mobiliza pentru a face față amenințării de astăzi și, prin urmare, a preveni războiul în Europa. Aceasta nu este grabă spre război. Îi vom da un nume – Operațiunea Mobilizare –, care va fi principalul obiectiv al Armatei în următorii ani”.

Sanders a explicat că mobilizarea se va realiza în patru direcții principale, care sunt creșterea gradului de pregătire, accelerarea modernizării, regândirea tacticilor de război și revizuirea structurii armatei – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.