Rusia amenință cu o invazie la scară largă a statelor baltice. Londra va fi prima țintă a armelor nucleare rusești dacă va izbucni al treilea război mondial, în timp ce Berlinul și Parisul vor fi cruțate, insistă un apropiat al lui Putin. Dedesubturile acestui mesaj propagandistic ce vizează divizarea opiniei publice occidentale


  • ACP
  • Jun 26, 2022 09:36
  • 2312
Rusia amenință cu o invazie la scară largă a statelor baltice. Londra va fi prima țintă a armelor nucleare rusești dacă va izbucni al treilea război mondial, în timp ce Berlinul și Parisul vor fi cruțate, insistă un apropiat al lui Putin. Dedesubturile acestui mesaj propagandistic ce vizează divizarea opiniei publice occidentale

Susținerea constantă și substanțială oferită Ucrainei de către Marea Britanie împotriva armatei ruse produce o iritare maximă la Moscova, lucru făcut vizibil și de remarcile unui apropiat al lui Puțin, Andrei Gurulyov, la televiziunea de stat rusă. 

Parlamentarul rus, fost comandant militar și fost membru în Comisia de apărare a Moscovei, a descris, ieri, o posibilă invazie la scară largă a statelor baltice ca singură modalitate de împiedicare a Occidentului să blocheze enclava Kaliningrad. 

Mai mult, el a continuat spunând că Londra va fi prima țintă strategică a NATO care va fi lovită de rachete rusești în cazul în care va izbucni al treilea război mondial – sursa AICI

„Cu siguranță nu vom începe (atacul) de la Varșovia, Paris sau Berlin. Prima lovită va fi Londra. Este foarte clar că amenințarea la adresa lumii vine de la anglo-saxoni”, a conchis Gurulyov. 

„Vom distruge întregul grup de sateliți spațiali ai inamicului în timpul primei operațiuni aeriene. Nimănui nu îi va păsa dacă sunt americani sau britanici, i-am vedea pe toți ca fiind (parte din) NATO. În al doilea rând, vom atenua întregul sistem de apărare antirachetă, peste tot și 100%”, a mai spus încrezător apropiatul lui Putin. 

Gurulyov a continuat insistând că Europa de Vest va fi „deconectată de la sursa de energie”, despre care a spus că va fi, de asemenea, distrusă și „imobilizată”: „În a treia etapă, voi vedea ce vor spune Statele Unite Europei de Vest pentru a-și continua lupta în frig, fără hrană și electricitate. Mă întreb cum vor reuși ei (americanii) să rămână deoparte. Acesta este planul brut și omit în mod deliberat anumite momente pentru că nu vor fi discutate la televizor”

Demnitarii ruși fac deseori declarații belicoase, aberante și de-a dreptul demente împotriva țărilor NATO, dar mesajul dat de această dată e și o încercare simpluță de divizare a opiniei publice occidentale, prin seducătoarea excludere a Parisului, Berlinului și Varșoviei din țintele prioritare ale armelor nucleare ruse în cazul începerii unui război împotriva Occidentului european – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.