Ministerul ucrainean al Apărării: Kremlinul plănuiește o serie de atacuri teroriste pe teritoriul Belarusului


Ministerul ucrainean al Apărării: Kremlinul plănuiește o serie de atacuri teroriste pe teritoriul Belarusului

Federația Rusă plănuiește să arunce în aer case din orașul Mazyr pentru a implica astfel Belarusul în războiul împotriva Ucrainei, a precizat Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării de la Kiev.

Potrivit datelor disponibile, Kremlinul va încerca să implice Minskul în conflictul militar contra Ucrainei printr-o serie de provocări ce vizează infrastructura și civilii din Belarus.

"În acest scop, grupurile de sabotaj au ajuns în Mazyr. În aceste grupări se află angajații Direcției Principale de Informații (GRU) din Rusia și mercenarii companiilor militare private controlate de Prigojin și Shoigu", au precizat oficialii ucraineni. 

Aceste grupuri plănuiesc să comită o serie de atacuri teroriste în Belarus. Prin urmare, Rusia va repeta un scenariu pe care l-a folosit pentru a declanșa un război în Cecenia.

"La acea vreme, agențiile de securitate ruse au pus la cale explozii în mai multe case din orașul Ryazan, dând vina pe niște 'militanți ceceni'. Prin urmare, GRU intenționează să lanseze o serie de lovituri de artilerie și rachete asupra rafinăriei de petrol Mozyr, asupra infrastructurii civile și asupra zonelor rezidențiale. În timpul unor astfel de atacuri, vor arunca în aer case, spitale și școli", a mai precizat Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării de la Kiev.

Potrivit serviciilor secrete ucrainene, Kremlinul consideră că astfel de acțiuni vor crea un "casus belli" pentru ca Lukașenko să se implice în război.

Deoarece ofițerii belaruși știu de acest lucru, aceștia au început să-și evacueze familiile din Mazyr. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.