Ultimul lucru de care mai avea nevoie Ucraina: Rada Supremă a votat introducerea GENULUI drept concept de autoidentificare, adoptând Convenția de la Istanbul. Totul în cel mai nepotrivit moment cu putință


  • ACP
  • Jun 23, 2022 12:12
  • 1835
Ultimul lucru de care mai avea nevoie Ucraina: Rada Supremă a votat introducerea GENULUI drept concept de autoidentificare, adoptând Convenția de la Istanbul. Totul în cel mai nepotrivit moment cu putință

Bisericile din Ucraina și-au anunțat dezacordul profund cu parlamentul ucrainean, Rada Supremă, după adoptarea Convenției de la Istanbul, săptămână asta, de către legislativul de la Kiev. 

Acest tratat privind drepturile omului are ca scop declarat prevenirea violenței domestice, dar în același timp introduce genul drept concept de autoidentificare, lucru cu care comunitățile religioase din Ucraina nu pot fi de acord, întrucât ignorarea sexului biologic „comportă amenințarea unei distorsiuni a identității de gen a tinerei generații, a popularizării relațiilor sexuale între persoane de același sex și a răspândirii disforiei de gen în rândul copiilor și tineri”.

Tratatul Consiliului Europei a fost ratificat cu 259 voturi ”pentru” și doar 8 ”împotrivă”, deși Consiliul Ucrainean al Tuturor Bisericilor și Organizațiilor Religioase (AUCCRO) a făcut apel la Rada Supremă să amâne examinarea Convenției de la Istanbul în timpul războiului.

 „Încercările de ratificare a Convenției de la Istanbul în condiții de război și prezența opiniilor opuse în societate cu privire la această inițiativă nu vor face decât să provoace un nou val de proteste publice, nemulțumiri și critici la adresa conducerii ucrainene. Și acesta este momentul în care statul nostru are nevoie unitate, coeziune, consolidare a eforturilor tuturor instituțiilor publice de a câștiga războiul împotriva agresorului rus”, se arată cu bun temei în comunicatul AUCCRO.

În același timp, secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, a reacționat pozitiv la votul care aduce divizarea opiniei publice din Ucraina exact în cel mai nepotrivit moment posibil.

„Deoarece femeile și fetele sunt deosebit de vulnerabile în timpul conflictului, salut cu căldură aprobarea Parlamentului ucrainean”, a scris ea, pe site-ul Consiliului Europei, ca și cum ocupanții ruși ori infractorii și abuzatorii ucraineni vor putea fi descurajați din comiterea crimelor și abuzurilor de adoptarea unui act de către legislativ, act care aduce însă iritarea multor milioane de ucraineni de buna credință în absolut cel mai rău moment

(Sursa: Christian Network Europe)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.