Polonia organizează o expoziție de tancuri rusești distruse: "Vom arăta apărarea eroică a forțelor armate ale Ucrainei!"


Polonia organizează o expoziție de tancuri rusești distruse: "Vom arăta apărarea eroică a forțelor armate ale Ucrainei!"

Tancurile rusești distruse de forțele ucrainene vor fi expuse la Varșovia la sfârșitul lunii iunie, a declarat luni șeful Biroului Premierului Poloniei. Tancurile vor face parte dintr-o expoziție mai amplă intitulată "Armata invincibilă", care se va deschide la Varșovia și se va muta ulterior în alte capitale europene.

"Expoziția se va deschide la sfârșitul acestei luni în Piața Castelului Regal din Varșovia și apoi, sper, va ajunge și în alte orașe", a declarat Michal Dworczyk.

Acesta a mai spus că expoziția a fost pregătită ca parte a unui acord între Biroul Premierului Poloniei și Ministerul Apărării al Ucrainei.

"Pe de o parte, vom arăta atrocitățile comise de armata rusă în Ucraina și, pe de altă parte, apărarea eroică a forțelor armate ale Ucrainei și efectele acestor bătălii care constau inclusiv în echipamentul avariat", a mai precizat oficialul polonez. 

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a anunțat că expoziția va ajunge și la Madrid, respectiv Lisabona.

Zeci de oameni vizitează deja o astfel de expoziție la Kiev. 

Oficialii de la Kiev susțin că, din data de 24 februarie, când Kremlinul a declanșat războiul la scară largă împotriva Ucrainei, Rusia a pierdut 1.477 de tancuri și 3.588 de vehicule blindate. (sursa: AICI)

Explicație foto: Tancurile rusești distruse expuse în Kiev / Sursa foto: Ondrej Deml/PAP/CTK

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.