Serviciile de informații britanice destructurează rețeaua de spionaj a Kremlinului: Un bărbat rus a fost reținut


Serviciile de informații britanice destructurează rețeaua de spionaj a Kremlinului: Un bărbat rus a fost reținut

Un bărbat rus a fost reținut luni seară pentru că ar fi spionat în Marea Britanie pentru președintele Vladimir Putin.

Suspectul, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat luni pe aeroportul Gatwick în temeiul Actului Secretelor Oficiale, în timp ce încerca să părăsească Marea Britanie.

Acesta a fost dus la secția de poliție Hammersmith, din vestul Londrei. 

Prevederea actului în temeiul căruia a fost reținut se referă la acte de spionaj și sabotaj care sunt "utile unui stat inamic”.

O sursă a declarat pentru The Sun: "Se crede că suspectul a fost în Regatul Unit pentru a spiona în numele regimului Putin".

"A fost ținut sub observație și arestat la Gatwick atunci când a încercat să zboare din țară", a mai zis sursa. 

Arestarea vine ca o urmare a unei investigații comune a comandamentului de combatere a terorismului SO15 al Met și a MI5.

Poliția a refuzat să comenteze unde intenționa să zboare suspectul. (sursa: The Sun)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.