Adevăratul chip monstruos al Rusiei genocidare: stat mincinos, agresiv, șovin, hoț la drumul mare și spărgător de apartamente. Cocluziile scriitoarei Nina Gonța. Rușii fură și vând grânele ucrainenilor în același fel în care au furat grânele și alimentele basarabenilor, generând foametea din ‘46-‘47


Adevăratul chip monstruos al Rusiei genocidare: stat mincinos, agresiv, șovin, hoț la drumul mare și spărgător de apartamente. Cocluziile scriitoarei Nina Gonța. Rușii fură și vând grânele ucrainenilor în același fel în care au furat grânele și alimentele basarabenilor, generând foametea din ‘46-‘47

Scriitoarea și traducătoarea basarabeană Nina Gonța radiografiază, pe Facebook, adevăratul chip monstruos al Rusiei genocidare: stat mincinos, agresiv, șovin, hoț la drumul mare și spărgător de apartamente.

Nina Gonța explică faptul că rușii fură și vând grânele ucrainenilor în același fel în care le-au furat grânele și alimentele basarabenilor, generând foametea din ‘46-‘47.

Rusia a fost întotdeauna și a rămas un stat criminal, punctează scriitoarea, avertizând că rușii vor ceda numai în condițiile menținerii unei opoziții militare dure. 

Podul.ro vă prezintă concluziile doamnei Nina Gonța: 

”Rusia este un hoț la drumul mare! Hoț de buzunare și spărgător de apartamente! 

...Acum, vinde grânele furate de la ucraineni... Așa, cică, ‹ajută› populația din teritoriile ocupate...

Acest lucru îmi aduce aminte de ce-mi povestea, încă în copilărie, mama mea. La a doua ‹eliberare› a Basarabiei (1944-‘45), rușii au cotrobăit prin toate hambarele, podurile, cămările, cotruțele țăranilor (care mereu își fac provizii-rezerve pentru zile negre) și au golit peste tot. Cine încerca să ascundă (să îngroape) și era prins, era împușcat... pe loc. 

...Iar când a venit seceta din 1946 și, după ea, foametea cea mare, când moldovenii mureau ca muștele (se mânca până și volbură, macuc, tescovină etc.), au venit cu ‹gruzovicul› (mașină de teren cu bot) să dea oamenilor, cu țârâita, câte un tobultoc mic de făină. Apoi să trâmbițeze în lumea mare, că ei au ‹scăpat› Basarabia de foamete.

Astfel de politici perverse și ipocrite au practicat și în cazul așa-zisei... alfabetizări. După ce au înlocuit (într-o noapte!) grafia latină cu cea chirilică, strigau că moldovenii sunt... analfabeți (!) și că URSS face mari eforturi să-i facă... ‹cărturari›.

Rusia mincinoasă, expansionistă, agresivă și șovinistă! Așa a fost și va rămâne... în veci. 

Macron ori nu înțelege acest lucru, ori se preface, când incearcă să facă ‹psihoterapie› cu Putin. Cică, vrea să-l aducă pe drumul cel bun... Nu cred că va avea sorți de izbândă!

Cu agresorul lupți dur. Numai astfel cedează”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.