România, stat securistic: Iohannis, PNL și PSD se pregătesc să impună oficial dictatura Securității. Securiștii lui Iohannis sunt avansați în gradul de generali în mod clasificat, sub umbrela ”secretului de stat”


România, stat securistic: Iohannis, PNL și PSD se pregătesc să impună oficial dictatura Securității. Securiștii lui Iohannis sunt avansați în gradul de generali în mod clasificat, sub umbrela ”secretului de stat”

Din pachetul de zece legi (aflate deja pe masa coaliției PSD-PNL-UDMR) privind securitatea națională, cel puțin trei readuc România, galopant, în anii dictaturii comuniste. Facem referire la cele două proiecte de lege privind organizarea și funcționarea SRI-SIE, dar și la proiectul de lege ce reglementează activitatea de informații și contrainformații. De fapt întregul pachet e problematic, însă în proiectele amintite se depășește orice linie roșie. Dacă vor fi impuse, România va deveni Securistan în mod oficial. 

Obigativitatea prin lege a cetățenilor de a colabora cu serviciile secrete este scabroasă și inacceptabilă (detalii AICI), la fel acordarea unei imunități totale agenților SRI-SIE, cum de altfel aveau și sub dictaturile criminalilor în masă Dej și Ceaușescu, atunci când securiștii nu doar că intrau cu picioarele peste români în case, ci aruncau nevinovați în pușcării și ucideau la comandă, de multe ori oameni care nici nu fuseseră condamnați, cu atât mai puțin la moarte - acești criminali nu au fost și nu vor fi trași la răspundere. Lipsa de transparență financiară și lipsa oricărui control a acestor pârghii informaționale și nu numai reprezintă alte probleme insurmontabile.  

E indubitabil: serviciile secrete au clocit legile amintite, politrucii doar le promovează la două mâni, cu ajutorul mastodontului USL aflat la putere. Și cu largul concurs al președintelui Klaus Iohannis, care – atenție! – NU e deranjat deloc de halucinantele totalitarisme introduse în pachetul de legi privind securitatea națională, pe care le știa foarte bine, ci e deranjat de sursa care le-a dezvăluit jurnaliștilor de la G4media! Asta spune totul. 

Tuturor acelora care se declară surprinși de apucăturile personajului de la Cotroceni, care folosește războiul rusesc din Ucraina pentru a-și spori puterile și pentru a pune premier un plagiator ce ridică mari semne de întrebare privind propulsia carierei militare, le amintim o certitudine oricând demonstrabilă: sub administrația lui Iohannis, numele securiștilor avansați la cele mai babane grade (din considerente ce ne exced total) au devenit secrete de stat. 

România, o juntă militară

Istoricul și scriitorul Marius Oprea dezvăluie, în volumul ”Moștenitorii Securității” că în prezent România are aproape 1700 de generali în întregul sistem de apărare al țării, astfel încât ”ne putem mândri cu cea mai titrată structură militară din lume, exceptând poate juntele militare sud-americane”.

Totodată, istoricul explică și maniera ”prezidențială” prin care securiștii genocidarului Ceaușescu au fost premiați și încă sunt cu stele de generali și pensii speciale faraonice, cu largul concurs al lui Ion Iliescu, Traian Băsescu dar și cu totalul aport al lui Klaus Iohannis, sub administrația căruia numele celor avansați au devenit secrete de stat.

Amintim că președintele Iohannis – care pozează în mare ”anticomunist” al neamului – i-a poruncit fostului premier ”liberal” Florin Cîțu să-l demită abuziv pe domnul Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), din funcția de subsecretar de stat, în urma împroșcării sale cu acuzații mincinoase și calomnii fără nicio acoperire, fapt care i-a cauzat fostului deținut un puternic atac vascular celebral. Adică, domnul Bjoza a scăpat de Securitate și PCR, dar nu a putut scăpa de Klaus Iohannis și PNL.  

Avem în jur de 1700 de generali

”Cu aproape 1700 de generali în întregul sistem de apărare al țării, ne putem mâmdri cu cea mai titrată structură militară din lume, exceptând poate juntele militare sud-americane (…) Dintre cei patru președinți pe care i-a avut România după 1989, numai Emil Constantinescu nu a avansat în neștire foști securiști la gradul de general. Dimpotrivă, dintre cei pe care i-a găsit în ‹structuri›, i-a trecut în rezervă pe majoritatea (…) În timpul mandatului său, au fost trecuți în rezervă 10 generali din SRI, proveniți din fosta Securitate, din SIE au fost trecuți în rezervă 15 generali, iar 3 au fost eliberați din SPP (…)

Iliescu și reactivarea Securității

După alegerile din decembrie 2000, Ion Iliescu a procedat, cum era de așteptat, total diferit, reactivând ofițeri și generali și avansând cadre provenind din fosta Securitate, care în timpul administrației Constantinescu fuseseră trecute în rezervă (…) Reactivați de Ion Iliescu, ei și-au reluat funcțiile, pentru a fi avansați și decorați ulterior de Traian Băsescu și de Klaus Iohannis, înainte de trecerea lor definitivă în rezervă (securiștii îmbătrânesc și ei), primind o pensie substanțială (…) Traian Băsescu l-a întrecut în această privință pe predecesorul său Ion Iliescu. Iar Klaus Iohannis a continuat pe tăcute politica practicată de Traian Băsescu de acordare necontenită a gradului de general.

Avansările lui Iohannis, secrete de stat

Iohannis își depășește însă predecesorul prin secretul acestor avansări. Mai nou, numele celor avansați din serviciile secrete nu mai sunt cunoscute, ele fiind clasificate ca secrete de stat. Două decrete sunt relevante privitoare la avansarea unui grup de colonei din SRI și a unui general din SIE: Decretul nr. 330/2016 privind acordarea gradului de general de brigadă cu o stea unor colonei din SRI arată că numele acestora sunt cuprinse în anexe care ‹conțin informații clasificate›. Decretul avansării generalului din SIE nu a fost nici măcar anunțat oficial, fiind publicat ‹pe tăcute› în Monitorul Oficial – este vorba despre Decretul nr. 230/2017 care avertizează că anexa ‹conține informații clasificate› (…) Prin condeiul generos al lui Klaus Iohannis, o mare de generali invadează structurile militare, mai mult sau mai puțin secret. Invazia care contează însă este cea la bugetul de stat”, scrie Marius Oprea. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.