India, reacție acidă la adresa Europei: "Cumpărarea gazului rusesc nu finanțează războiul? Doar banii indieni o fac?!"


India, reacție acidă la adresa Europei: "Cumpărarea gazului rusesc nu finanțează războiul? Doar banii indieni o fac?!"

Ministrul de Externe al Indiei a apărat vineri faptul că țara sa importă petrol din Rusia, spunând că este nevoie să fim "obiectivi".

"Cumpărarea gazului rusesc nu finanțează războiul? Doar banii indieni și petrolul care ajunge în India finanțează?! Nu e și gazul care vine în Europa ce finanțează războiul? Să fim puțin imparțiali în această situație!", a spus ministrul S. Jaishankar la Forumul GLOBSEC de la Bratislava, în timpul unei întâlniri anuale privind politica Externă a Indiei în Indo-Pacific.

India și-a apărat în repetate rânduri importurile de petrol din Rusia și și-a justificat creșterea importurilor de petrol rusesc pentru acest an. Jaishankar a confirmat că importurile de petrol din India au crescut de cel puțin nouă ori între 2021 și 2022.

"Dacă țările din Europa și Occident și Statele Unite sunt atât de preocupate, de ce nu permit petrolului iranian să intre pe piață? De ce nu permit petrolului venezuelean să intre pe piață? Au stors orice altă sursă de petrol pe care o avem", a adăugat acesta. 

Comentariile vin în urma interzicerii parțiale a importurilor de petrol din Rusia, măsură anunțată luni de Uniunea Europeană. (sursa: CNN)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.