Asociația 21 Decembrie 1989 organizează sâmbătă un nou protest în fața Ambasadei Rusiei din București: "Peste 250 de copilași au fost uciși, iar peste 450 au fost răniți de criminalii ruși în genocidara intervenție neprovocată din Ucraina"


Asociația 21 Decembrie 1989 organizează sâmbătă un nou protest în fața Ambasadei Rusiei din București: "Peste 250 de copilași au fost uciși, iar peste 450 au fost răniți de criminalii ruși în genocidara intervenție neprovocată din Ucraina"

Asociația 21 Decembrie 1989 anunță că în cursul zilei de sâmbătă, 28 mai, va organiza un nou protest în fața Ambasadei Rusiei din București pentru a condamna crimele de război comise de armata Kremlinului împotriva poporului ucrainean, organizația civică amintind în acest sens că forțele rusești au ucis "peste 250 de copilași, iar peste 450 au fost răniți".

Redăm comunicatul Asociației 21 Decembrie 1989:

"Asociația '21 Decembrie 1989' organizează sâmbătă 28 mai 2022, începând cu ora 18.00, în fața Ambasadei Federației Ruse la București, un protest autorizat împotriva agresiunii rusești asupra Ucrainei.

Cruzimea de care dau dovadă rușii în războiul din Ucraina nu are limite.

Peste 250 de copilași, ființe nevinovate, au fost uciși, iar alți peste 450 de copilași au fost răniți de criminalii ruși în genocidara intervenție neprovocată din Ucraina.

Pe parcursul celor trei luni de război, Asociația '21 Decembrie 1989' a organizat 12 proteste în fața Ambasadei Federației Ruse la București, la care au participat și sute de mame ucrainene refugiate alături de copii lor, unii dintre aceștia fiind născuți în România în ultimele trei luni.

Veniți și voi să fim solidari în a apăra pacea și independența Ucrainei.

Adunarea publică se desfășoară sub sloganul "STOP PUTIN! STOP RUSSIA! STOP WAR!", acțiune pentru care deja și-au anunțat susținerea și participarea Asociația Forumul Civic Românesc, Fundația 'Ioan Bărbuș', Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și RePatriot, alături de vecinii noștri ucraineni refugiați în țara noastră.

Vă recomandăm să vă luați umbrelele cu voi în eventualitatea în care vremea va fi nefavorabilă. 

Vă așteptăm!

Glorie Ucrainei! Слава Україні! 

Glorie României! Слава Румунії!

Sursa foto: Yana Pekaliuk

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.