Rareș Bogdan: "Există perspectiva ca PNL să ia în 2024 între 33 și 36% din voturile românilor!". Liderul liberal anunță o serie de măsuri prin care Diaspora va beneficia de o atenție sporită


Rareș Bogdan: "Există perspectiva ca PNL să ia în 2024 între 33 și 36% din voturile românilor!". Liderul liberal anunță o serie de măsuri prin care Diaspora va beneficia de o atenție sporită

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, vineri, pe parcursul întrunirii Consiliului Național al formațiunii politice că, potrivit mai multor sondaje de opinie, Partidul Național Liberal ar putea obține un scor în intervalul 33-36% în anul electoral 2024. 

"În studiul pe care-l am și care include 5 sondaje de opinie, perspectiva pentru PNL pentru anul 2024, dacă facem ceea ce trebuie pentru România, vom fi uniți, coerenți și vom acționa strategic, este de a putea lua între 33 și 36% din voturile românilor. Nu înseamnă că și luăm, dar există această perspectivă extrem de clară", a zis eurodeputatul liberal. 

De asemenea, Rareș Bogdan a anunțat că PNL va acorda o atenție sporită Diasporei, urmând ca în cadrul consiliilor județene conduse de liberali să fie înființate birouri pentru problemele românilor plecați în străinătate. 

"Este o rezoluție extrem de importantă a acestui Consiliu Național și privește atât ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, această deschidere a PNL față de societatea civilă, către intelectualitate, cât și deschiderea PNL și valorizarea Diasporei, un punct-cheie pentru formațiunea noastră politică și pentru România. (...) 

PNL apreciază susținerea esențială a românilor din Diaspora în tot ceea ce înseamnă activitatea României din interior. Fără susținerea românilor din Diaspora, dreapta românească ar fi fost mult mai slăbită. Românii din Diaspora sunt cei care au susținut consistent și susțin România din interior. E imperios necesar să le dăm importanța cuvenită, iar PNL consideră că e o datorie să înființeze, prin modificarea statutului, comisii permanente pentru românii din Diaspora, la nivel local și județean. Prin urmare, prin rezoluția adoptată în cadrul Consiliului Național, se propun următoarele: 

- se modifică articolul 57 din statutul PNL referitor la comisiile de specialitate permanente și se introduce o nouă literă și anume comisia pentru românii din Diaspora. 

- de asemenea, în toate consiliile județene conduse de liberali se vor înființa birouri speciale pentru problemele românilor plecați din județele respective care acum trăiesc în afara României", a mai precizat liderul liberal. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.