Reținerea infractorului rusofil Igor Dodon arată că există o schimbare de abordare la Chișinău. Își va apăra Moscova sluga? Cum?


Reținerea infractorului rusofil Igor Dodon arată că există o schimbare de abordare la Chișinău. Își va apăra Moscova sluga? Cum?

Perchezițiile și acuzațiile împotriva infractorului rusofil și socialist Igor Dodon, care a fost reținut, în sfârșit, în urma acestor proceduri, arată că există o schimbare de abordare la Chișinău, punctează istoricul și jurnalistul George Damian, pe Facebook. Vă prezentăm comentariile sale: 

”Perchezițiile și acuzațiile împotriva fostului președinte rusofil Dodon semnalează o schimbare de abordare la Chișinău. De acum lucrurile devin cu adevărat interesante în Republica Moldova: își va apăra Moscova reprezentantul în politica de la Chișinău? Cum? 

Trecut treptat pe linie moartă, Dodon părea că va fi înlocuit cu primarul socialist al Chișinăului, Ceban. Războiul din Ucraina l-a relansat în forță pe Dodon care a avut ocazia să-și manifeste fidelitatea față de Moscova, Ceban a trecut în plan secund. Propulsat prea repede și cu prea multă forță în postul de principal lider al tezelor pro-ruse de la Chișinău, Dodon a provocat o reactivare a memoriei instituționale lente și procurorii și-au amintit de niște filmări vechi de câțiva ani în care Dodon primea o pungă cu bani de la Plahotniuc”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.