VIDEO "A murit în mâinile mele". Un tânăr ucrainean povestește despre momentul în care mama lui a fost ucisă de un bombardament rusesc


VIDEO "A murit în mâinile mele". Un tânăr ucrainean povestește despre momentul în care mama lui a fost ucisă de un bombardament rusesc

Un tânăr de 18 ani a vorbit despre momentul în care mama lui a fost ucisă după ce un atac cu obuze a lovit casa lor din Donetsk, în estul Ucrainei.

Viacheslav a declarat pentru UNICEF că acum se concentrează pe a face o viață mai bună pentru cei patru frați ai săi mai mici.

"Mama a fost ucisă. Ea a murit în mâinile mele", a spus el.

Vorbind printre lacrimi, el a adăugat: "Obuzul a căzut la doar câțiva pași de noi. Când am deschis ochii, am văzut-o pe mama întinsă pe o parte".

"Ultimele ei cuvinte au fost – sunt bine", a mai relatat acesta. 

Vorbind despre frații săi mai mici, el a adăugat: "Vreau ca ei să aibă un viitor de care sunt entuziasmați și știu că voi face orice pentru asta".

Donetsk a fost supus unui val de atacuri de când a început războiul din Ucraina. (sursa: Sky News)



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.