China comunistă se întoarce în perioada lui Mao. Beijingul reintroduce învățământul POLITIC obligatoriu pentru toți militarii. Eșecul Rusiei din Ucraina l-a învățat pe Xi că armata trebuie îndoctrinată, pentru a se evita o situație similară dacă China va invada Taiwanul


  • ACP
  • May 23, 2022 09:30
  • 2625
China comunistă se întoarce în perioada lui Mao. Beijingul reintroduce învățământul POLITIC obligatoriu pentru toți militarii. Eșecul Rusiei din Ucraina l-a învățat pe Xi că armata trebuie îndoctrinată, pentru a se evita o situație similară dacă China va invada Taiwanul

China comunistă pare să se grăbească să facă pași mari pentru întoarcerea la atmosfera din perioada lui Mao, ultima măsură în sensul acesta fiind reintroducerea învățământului politic obligatoriu pentru toți militarii. 

Publicația oficială a Armatei Populare Chineze, China Military Online, a informat că Biroul General al Comisiei Militare Centrale a emis un ghid pentru studiul obligatoriu și regulat al istoriei Partidului Comunist Chinez în cadrul armatei – sursa AICI

Ghidul spune că toți militarii ar trebui „să depună eforturi pentru a înțelege bine semnificația istorică și experiența glorioasă a drumului Partidului Comunist în ultimul secol, aspirația și misiunea inițială a Partidului și cerința importantă de a merge mai departe într-un viitor mai strălucit, învățând din trecut, astfel încât să crească înțelepciunea, unitatea, încrederea și moralul”

Pe lângă lista lungă de bla bla-uri comuniste, ghidul Comisiei Militare Centrale explică faptul că trebuie obligatoriu studiate concepțiile politice ale președintelui Xi Jinping despre socialismul cu carateristici chineze, care ar trebui să deschidă o era nouă pentru țara comunistă. 

Studiul istoriei și filozofiei partidului vor trebui combinate cu pregătirea și reforma militară, cu îndeplinirea misiunilor, pentru ca „rezultatele învățării să fie transformate în forță motrice” pentru construirea unei armate mai puternice. 

Impunerea nolui val de îndoctrinare în armata chineză ar fi o etapă necesară pentru preluarea controlului minților militarilor, pentru revenirea la era comunismului clasic chinez, dar și soluția pe care comuniștii de la Beijing o văd necesară pentru întărirea moralului militarilor ce ar putea fi tulburați revolta celor ce sunt victime ale măsurilor irațional de dure luate in mai multe regiuni cu motivația eliminării pandemiei. 

În același timp, spectacolul haosului invaziei armatei ruse din Ucraina, produs de o armată grav lipsită de motivație, e posibil să fi contat de asemeni la impunerea noului val de îndoctrinare în armată, pentru a se evita o situație similară în cazul invaziei Taiwanului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.