VIDEO Metreasa Natalia Morari, agentă FSB travestită în ”jurnalistă”, invită trupele ruse să invadeze R.Moldova! Insulte și minciuni incalificabile împroșcate la adresa basarabenilor


VIDEO Metreasa Natalia Morari, agentă FSB travestită în ”jurnalistă”, invită trupele ruse să invadeze R.Moldova! Insulte și minciuni incalificabile împroșcate la adresa basarabenilor

Metreasa infractorului internațional Slava Platon (devalizatorul controlat de Kremlin) – am numit-o pe rusoaica Natalia ”Natașa” Morari, veche agentă a FSB legendată drept ”jurnalistă” – a dat un ”interviu” în presa rusă în cadrul căruia a invitat trupele ruse să invadeze R.Moldova, insistând că basarabenii nu sunt la fel ca ucrainenii și că nu ar opune nici cea mai mică împotrivire. 


Evident, respectând punctajul primit de la FSB, Natașa trece sub tăcere faptul că, în ‘92, basarabenii au luptat eroic împotriva rușilor, pe linia Nistrului, alegând să se opună și să moară decât să-și plece capul în fața tancurilor. 

Mai mult, Morari îi insultă incalificabil pe moldoveni, debitând că aceștia și-ar invita de sute de ani ”cuceritorii” să locuiască în așa-numita Casa Mare, aceasta fiind o piesă esențială a locuinței tradiționale moldovenești. Locuințe care odinioară au fost însângerate de genocidul și foametea aduse de invadatorii ruși, violatori de meserie. De asemenea, îi amintim agentei țiitoare că, indiferent de ce debitează agentul FSB-ist Mark Tkaciuc, vechiul ei colaborator, nici în ‘92 basarabenii nu i-au invitat pe agresorii ruși în Casa Mare, ci s-au luptat cu ei pe viață și pe moarte, chiar dacă pierderile au fost însemnate. 

”Fă Natașă, nu i-am primit în Casa Mare în 1992, nu-i vom primi nici acum!”

Abjecțiile revărsate de Natalia Morari au fost dinamitate de basarabeanul Tudor Cernăuțeanu, pe Facebook: 

”Natalia Morari le transmite rușilor că în cazul în care ajung cu tancurile în Moldova, nu vor întîmpina o rezistență serioasă din partea moldovenilor, mai mult, vor fi tratați cu ospitalitate și li se vor oferi cele mai bune condiții.

Întrebată ce crede despre dorința moldovenilor de a lupta împotriva rușilor, morari a spus că moldovenii nu sunt ucraineni. I-a spus ei un antropolog de la Chișinău (sunt aproape sigur că e vorba de zăbălosul comunist Mark Tkaciuc) că de fapt ‹casa mare› la moldoveni însemna o locuință mai mare ținută în curățenie pentru a găzdui cuceritorii (noi le zicem ocupanți).

Morari s-a născut în Moldova și refuz să cred că nu știe că la moldoveni ‹Casa Mare› însemna cea mai mare cameră din locuință unde-și petreceau sărbătorile împreună cu oaspeții și în care își țineau zestrea pentru fete și alte obiecte de valoare.

Fă Natașă, nu i-am primit în Casa Mare în 1992, nu-i vom primi nici acum, transmite-i ‹antropologului› să-și bage cunoștințele despre tradițiile noastre într-un loc”.

Casa Mare, o piesă esențială din ansamblul locuinței tradiționale moldovenești 

Noile mizerii împroșcate de agenta Natalia Morari au fost taxate dur și de medicul basarabean Dragoș Galbur, pe contul său de Facebook: 

”Zilele trecute, într-un interviu acordat unui jurnalist rus, Natalia Morari a băgat așa un discurs:

(traduc din rusă)

‹La noi, la moldoveni, există așa o tradiție numită Casa Mare. Fiecare moldovean de la țară construiește întotdeauna două case. Una mare, frumoasă, cu de toate, în care mereu e curat și aranjat. Și una mică, un fel de sarai, alături, în care trăiesc. Și uite că am aflat că de fapt moldovenii își construiesc dintotdeauna această Casă Mare pentru invadatori, pentru cei ce veneau să cucerească țara. Când aceștia veneau, moldovenii le ziceau: ”Poftim, luați și stați în Casa Mare, numai lăsați-ne în pace”.›

Pentru infomare:

Casa Mare este o piesă esenţială din ansamblul locuinţei tradiţionale moldoveneşti, care reprezintă mediul cultural, valorile estetice şi condiţia socială a fiecărei familii. Aici se cântă și se plânge, se primesc oaspeţii la Hram, are loc înțelegerea de logodnă, referitor la căsătoria copiilor, în ea se îmbracă mireasa când pleacă de acasă, are loc masa mare, se face cumetria copiilor, petrecerea în ultimul drum a unui membru decedat. În Casa Mare se păstrează cele mai scumpe lucruri ale familiei: haine de sărbătoare, bijuterii, zestrea pentru fetele bune de măritat, sunducul cu țesături etc. 

Realmente Casa Mare este o carte de vizită a familiei, un simbol, un barometru al stării sociale, al timpurilor şi vârstei deţinătorilor ei. 

Un colţişor al sufletului, în care omul păstrează tot ce are el mai curat şi nobil.

Și nici într-un caz pentru invadatori”

(E)misiunea Natașei 

Amintim că Natașa Morari a fost reactivată recent chiar de serviciile secrete rusești, care i-au ordonat să clocească o nouă (e)misiune în spațiul mediatic basarabean. Care sunt obiectivele pe termen scurt și mediul? 

 În primul rând, e vorba despre contextul facilitat de războiul genocidar pe care Rusia l-a declanșat în Ucraina, în imediata proximitate a R.Moldova. Rușii au nevoie ca Natașa să rostogolească anumite narațiuni/scenarii (așa cum a făcut-o ani și ani de zile), plecând de la mai vechea ei legendare în spațiu pruto-nistrean – amintim că, în pofida adevăratelor sale îndeletniciri, Morari și-a cultivat o imagine de ”pro-europeană”. Avertizăm însă că Natașa e atât de ”pro-europeană” pe cât e de ”anti-corupție”, fiind de notorietate că, în timp ce lupta de nu mai putea cu infractorii, i-a făcut un copil chiar lui Veaceslav Platon, infractor internațional pe care serviciile secrete rusești l-au folosit pentru devalizarea sistemului bancar al R.Moldova (așa cum a fost instrumentat, cu același obiectiv, și în alte țări care au făcut parte din fosta URSS).   

Propaganda rusească din R.Moldova se rostogolește spre paroxism pe fudalul războiului genocidar din Ucraina. Intenția agentei Natașa e să se cațere ”mediatic” pe acest val, fluturând stindardul cică ”pro-european” al unei așa-zise ”prese independente”. Așa că așteptați-vă la multă ”pace” și ”neutralitate” în mesajele ei, dar și la provocări fățișe pro-rusești (cum sunt cele care fac obiectul acestui articol), fiindcă deja i-au căzut prea multe măști și i se vede hidoșenia. Având trupe de ocupație rusești pe teritoriu – așa-zisa Transnistria, o rușine planetară –, situația din R.Moldova ar putea degenera oricând, în funcție de mișcările pe care Rusia ar putea decide să le facă la Tiraspol sau spre Odessa. De altfel, amintim că președintele R.Moldova – proeuropeana Maia Sandu – a acuzat public Rusia că încearcă să-i mobilizeze pentru război pe bărbații din așa-zisa Transnistria. 

Un alt obiectiv predilect al Nataliei Morari va fi compromiterea prin orice mijloace a Maiei Sandu și a PAS. Deja o face de ceva timp. Când a fugit la Londra, metreasa lui Platon a acuzat obsesiv așa-zisele ”abuzuri” și ”persecuții” la care ar fi supus-o SIS, dar a făcut asta tocmai pentru a împrăștia public ideea că noua putere ar avea aceleași apucături abuzive și totalitare ca Dodon, Plahotniuc sau Voronin. Nu uitați că, la unison cu agenta Natașa, aceleași acuzații au fost lansate și de infractori ai Rusiei: Dodon, Platon, Șor și Usatîi. Asta spune totul. Aceeași Natașa e cea care l-a spălat intens pe rusofilul Stoianoglo, salvatorul infractorilor Rusiei printre care se numără și Slava Platon, iubitul ei. 

Și mai e un aspect pe care nu-l putem ignora. Nu este absolut deloc exclus ca așa-zisul Departament Moldova de la Kremlin să o pregătească pe Natașa pentru o carieră politică. Toate semnele din ultimii ani – cât și dezvăluirile făcute de jurnaliste/jurnaliști care i-au fost aproape – indică asta. Avertizăm că orice proiect politic care s-ar putea coagula în jurul Natașei va face, întotdeauna, jocurile Estului, scopurile fiind compromiterea Maiei Sandu, a guvernării PAS, a unionismului și a oricăror apropieri de România și UE, pe lângă ruperea de voturi din electoratul hipsteresc și nu foarte bine informat. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.