UE: Încercările Rusiei de a organiza așa-numitele "referendumuri" în zonele ucrainene ocupate temporar vor fi considerate ilegale și nu vor fi recunoscute!


UE: Încercările Rusiei de a organiza așa-numitele "referendumuri" în zonele ucrainene ocupate temporar vor fi considerate ilegale și nu vor fi recunoscute!

Încercările Rusiei de a organiza așa-numitele "referendumuri" în zonele ocupate temporar ale Ucrainei, menite să proclame înființarea noilor "republici populare" sau să anexeze aceste zone, vor fi considerate ilegale și nu vor fi recunoscute.

Această afirmație foarte importantă a fost făcută joi de misiunea UE la reuniunea de la Viena a Consiliului Permanent al OSCE.

Misiunea UE a condamnat încercările Rusiei de a crea structuri administrative alternative ilegitime în Herson, Mariupol și alte orașe ucrainene. Orice încercare a Rusiei de a organiza așa-numitele "referendumuri" sub amenințarea armei în teritoriile controlate de trupele rusești vor fi ilegale și nu vor fi recunoscute, a subliniat misiunea UE.

În plus, misiunea UE a condamnat deportarea forțată a ucrainenilor în Federația Rusă și așa-numitele "lagăre de filtrare".

Introducerea rublei ruse ca monedă, utilizarea programelor educaționale rusești, schimbarea denumirilor localităților și a indicatoarelor rutiere și eliberarea pașapoartelor ruse pentru cetățenii ucraineni au fost, de asemenea, condamnate de misiunea UE.

Misiunea UE a cerut Rusiei să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor și apelor teritoriale recunoscute internațional și să elibereze imediat toți oficialii guvernamentali ucraineni, care au fost aleși în mod democratic și sunt acum ținuți captivi de forțele rusești. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.