VIDEO Ambasadorul Rusiei la Varșovia a fost stropit cu vopsea roșie de mai mulți protestatari furioși pe fondul atrocităților comise de armata Kremlinului în Ucraina


VIDEO Ambasadorul Rusiei la Varșovia a fost stropit cu vopsea roșie de mai mulți protestatari furioși pe fondul atrocităților comise de armata Kremlinului în Ucraina

Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost întâmpinat luni, 9 mai, de câteva sute de protestatari în momentul în care voia să depună coroane de flori la cimitirul soldaților sovietici din Varșovia cu prilejul așa-zisei Zi a Victoriei celebrate în Rusia. 

Însă, protestatarii, furioși pe fondul războiului la scară largă purtat de Rusia împotriva Ucrainei începând cu data de 24 februarie, l-au stropit pe ambasador cu vopsea roșie, i-au smuls coroanele de flori pe care voia să le depună în acel cimitir și le-au călcat în picioare. 

Mulți dintre protestatari au venit cu steaguri ale Ucrainei, alții erau îmbrăcați în cearșafuri albe mânjite cu vopsea roșie și strigau lozinci împotriva războiului.

Serghei Andreev încercase să ocolească demonstranții, dar a avut loc o încăierare, moment în care protestatarii au smuls coroanele din mâinile diplomatului. Diplomatul spera că mulțimea se va calma pentru a putea intra în cimitir, dar protestatarii au aruncat apoi cu vopsea roșie asupra lui. 

Mulțimea a început să scandeze "criminalii!". 

Ulterior, ambasadorul a fost înconjurat de poliție și evacuat cu o mașină. 

Pe bannere scria protestatarilor scria "tu ești fața nazismului", "salvați Mariupol, salvați Azovstal", "Putin este un criminal de război". Demonstranții purtau de asemenea tricouri în care era ilustrată distrugerea orașelor ucrainene. (sursa: AICI)

Vedeți video 1: 


Vedeți video 2:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.